Thumbnail

Τελικά κάνει ή δεν κάνει να βάζεις ελαιόλαδο στα μαλλιά σου; Εδώ θα μάθεις όλη την αλήθεια Τελικά κάνει ή δεν κάνει να βάζεις ελαιόλαδο στα μαλλιά σου; Εδώ θα μάθεις όλη την αλήθεια

Είναι τόσο ευεργετικό όσο λένε ή μήπως όχι;
Οι beauty addicts το αποθεώνουν και κάθε σπιτική ''συνταγή'' το έχει ως βασικό συστατικό αφού θεωρείται από τα πιο ευεργετικά έλαια στον χώρο της ομορφιάς. Το ελαιόλαδο από αρχαιοτάτων χρόνων έχει μια θέση ανάμεσα στους ''θησαυρούς'' όχι μόνο της κουζίνας μας αλλά και της προσωπικής μας περιποίησης και όχι άδικα...

Εύκολο να το βρεις και να φτιάξεις μια DIY ενυδατική μάσκα για τα μαλλιά σου, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που ο ήλιος και η θάλασσα τα ταλαιπωρεί, οικονομικό και πραγματικά δραστικό αφού θα σου χαρίσει απαλά και λαμπερά μαλλιά το ελαιόλαδο παίζει σπουδαίο ρόλο στην ενίσχυση της ενυδάτωσης των μαλλιών. 

Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα μονοακόρεστο λίπος, τα μαλλιά έχουν στην πραγματικότητα την ικανότητα να απορροφούν τέτοιου είδους λίπη, γεγονός που τους προσφέρει ενυδάτωση και τα κάνει πιο απαλά και λαμπερά, αλλά χωρίς να δείχνουν πως είναι λιπαρά. 

Επίσης, το ελαιόλαδο περιέχει επίσης μια μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών από τις βιταμίνες Ε και Κ που συμβάλλουν στην εξουδετέρωση εξωτερικών παραγόντων όπως οι ρύποι της ατμόσφαιρας και το οξειδωτικό στρες που προκαλούν την φθορά τους και επηρεάζουν την ποιότητα της τρίχας.

Παράλληλα μπορεί να λειτουργήσει και ενάντια στην θραύση των μαλλιών σου και να ''προλάβει'' το σπάσιμο της τρίχας που μπορεί να συμβεί κατά την διάρκεια του ντους όταν τρίβουμε το κεφάλι μας με σαμπουάν. Τα μαλλιά επειδή είναι βρεγμένα είναι και πιο αδύναμα, ενώ όταν εφαρμόσεις ελαιόλαδο πριν το ντους οι ουσίες του θα περιορίσουν αυτές τις άσχημες συνέπειες.

Διάβασε ακόμα: Γιατί πρέπει να εντάξεις το scrub μαλλιών στην ρουτίνα ομορφιάς σου;

Μέχρι εδώ όλα καλά... Πότε όμως το ελαιόλαδο μπορεί να λειτουργήσει εναντίον μας;

Καλό είναι να ξέρεις πως εάν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, και είσαι επιρρεπείς στην ακμή στην πλάτη ή στο στήθος κατά την διάρκεια του ντους αν τα μαλλιά σου είναι μακριά, με το ξέγβαλμα το ελαιόλαδο μπορεί να φράξει τους πόρους και να οδηγήσει σε πιο σοβαρά breakouts.

Σημαντικό είναι να γνωρίζεις πώς δεν πρέπει να εφαρμόζεις το ελαιόλαδο πριν την χρήση θερμαινόμενων εργαλείων styling αφού υπάρχει κίνδυνος να κάψεις την τρίχα. Σε τέτοια περίπτωση καλύτερα να επιλέξεις έλαια ειδικά σχεδιασμένα για τη θερμότητα. 

Υπάρχουν πολλοί ισχυρισμοί ότι το ελαιόλαδο μπορεί να βοηθήσει στην πιτυρίδα και είναι αντιμικροβιακό. Ωστόσο, οι περισσότεροι δερματολόγοι του εξωτερικού διαφωνούν. Σύμφωνα με τη δερματολόγο Whitney Bowe, «η πιτυρίδα ουσιαστικά αποτελείται από ένα μαλακό στρώμα στο τριχωτό της κεφαλής και αν χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο το ενισχύετε, κάτι που μπορεί να κάνει την κατάσταση χειρότερη». 

Τελικά το ελαιόλαδο σου κάνει;

Αν τα μαλλιά σου είναι ξηρά τότε ναι, το ελαιόλαδο μπορεί να μαλακώσει την τρίχα σου. Αν πάλι έχεις λιπαρά μαλλιά τότε καλύτερα να ''απευθυνθείς'' σε πιο ήπια έλαια όπως το έλαιο argan ή το jojoba oil. 

Για το φινάλε πιο κάτω θα βρεις μια εύκολη σπιτική συνταγή για να ενυδατώσεις τα μαλλιά σου σήμερα μετά την παραλία με ελαιόλαδο, μέλι και γάλα.

Θα χρειαστείς:

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 4 κουταλιές της σούπας γάλα

Ανακάτεψε σε ένα μπολάκι ελαιόλαδο, μέλι και γάλα. Η μάσκα σου πρέπει να είναι παχύρευστη για να μπορείς να την απλώσεις στα μαλλιά σου. Έτσι καλό είναι να ρίχνεις το γάλα σιγά σιγά. Άφησε την μάσκα στα μαλλιά σου για 30 λεπτά και ξέπλυνε με άφθονο νερό.

Διάβασε ακόμα: Αυτό είναι το λάθος που κάνεις όταν εφαρμόζεις τη μάσκα μαλλιών

 

Home