Thumbnail

Veganuary: 6 cruelty-free, vegan skincare brands που αξίζει να γνωρίζεις Veganuary: 6 cruelty-free, vegan skincare brands που αξίζει να γνωρίζεις

Ο κόσμος της ομορφιάς αλλάζει... ευτυχώς, και δεν αφορά μόνο τους χορτοφάγους
Αρκεί μια ματιά σε ένα κατάστημα καλλυντικών για να συνηδειτοποιήσουμε ότι ακόμα και μεγάλα beauty brands έχουν κάνει στροφή στη νέα ηθική τάση.

Συνθέσεις cruelty free, απόλυτα φιλικές προς το περιβάλλον, χωρίς «ύποπτες» ουσίες και χωρίς ίχνος συστατικού ζωικής προέλευσης. Η νέα στροφή της ομορφιάς βασίζεται στη δύναμη των φυτών και των βοτάνων, χωρίς ωστόσο να αποκλείει τη δύναμη της χημείας.

Η νέα ethical τάση που ξεκίνησε από τους χορτοφάγους που απέκλεισαν από το νεσεσέρ τους οτιδήποτε που να περιείχε συστατικά ζωτικής προέλευσης, ταρακούνησε την βιομηχανία καλλυντικών και ευτυχώς έγινε γρήγορα αντιληπτή από τις … κεραίες της. 

vegan beauty

Αν και πολλές μάρκες καλλυντικών άρχισαν τα τελευταία χρόνια να παρουσιάζουν προϊόντα vegan friendly, στα 100% vegan brands ήρθαν να προστεθούν κι άλλα, βάζοντας έτσι τα ''ηθικά'' καλλυντικά και στο παιχνίδι της οικονομίας, με πολλούς καταναλωτές να κάνουν συνειδητά μια στροφή προς αυτά και να αλλάζουν τους παραδοσιακούς κανόνες.

Διάβασε ακόμα: Τι είναι το Vegan Beauty;

Εμείς ξεχωρίσαμε 6 skincare 100% vegan brands που αξίζει να ψάξεις...

Clarins

Από τη στιγμή της δημιουργίας του αυτό το brand λατρεύεται από τις beauty junkies που ''προσκυνούν'' τις εξελιγμένες φόρμουλες της που είναι βασισμένες στην φύση. Τώρα το brand πάει ένα βήμα παραπέρα με την σειρά MyClarins με 9 vegan friendly cosmetic προϊόντα με φόρμουλες από συστατικά που χρειάζεται η επιδερμίδα μας: φρούτα, υγρά λουλουδιών και φυτικά εκχυλίσματα με εξακριβωμένες αποτοξινωτικές δυνάμεις.

Youth to the People

''Τα ζώα δεν είναι συστατικά! Τα αγαπάμε και δεν θα μας περνούσε ποτέ από το μυαλό να δοκιμάσουμε σ' αυτά τα προϊόντα μας'' εξηγούν οι ιδρυτές του brand, Greg Gonzalez και Joe Cloyes. Οι φόρμουλες που χρησιμοποιούν είναι αυτές που βάζουν και στον οργανισμό τους μέσω της διατροφής, υπερτροφές και προσαρμοστικά φυτά, όλα πλούσια σε φυτοθρεπτικά συστατικά και εξαιρετικά ευεργετικά για το δέρμα.

Youth to the People

Lush

Από την  ''γέννησή'' της πριν από 24 χρόνια κανένα από τα προϊόντα αυτής της μάρκας δεν έχει δοκιμαστεί σε ζώα. Και το σημαντικότερο; Το βραβείο Lush σε συνεργασία με τον οργανισμό Ethical Consumer Association είναι το μεγαλύτερο παγκόσμιο βραβείο που αναγνωρίζει την προσφορά όσων μέσα από διάφορες ενέργειες συμβάλλουν ώστε να σταματήσουν τα πειράματα σε ζώα. Επιπλέον όλα τα κέρδη από την κρέμα σώματος Charity Pot προσφέρονται σε οργανισμούς όπως η Rêv'Animal, οι οποίοι εργάζονται για την διάσωση των κακοποιημένων ζώων.

Dr Jackson's

Εμπνευσμένος από τα φυτά και τις χρήσεις τους στην ιατρική, ο Δρ Simon Jackson ταξίδεψε τον κόσμο σε αναζήτηση των πιο καινοτόμων και ηθικών φυσικών συστατικών. Τα δύο mottos της μάρκας θα έχουν θετικό αντίκτυπο στον πλανήτη, εμπνέοντας τις μελλοντικές γενιές να κάνουν το ίδιο. Ο vegan τρόπος ζωής αποτελεί μέρος της πίστης αυτής της μάρκας.

The Body Shop

Το beauty brand που έχει επενδύσει σε αμέτρητες εκστρατείες που υποστηρίζουν την αναστολή των δοκιμών σε ζώα. Έχει επίσης δημιουργήσει οικολογικές πεζογέφυρες σε τροπικά δάση σε ολόκληρο τον κόσμο προκειμένου να προστατεύσει τα είδη που απειλούνται με εξαφάνιση και, επιπλέον, συνεχώς αναζητά νέα ηθικά περιουσιακά στοιχεία. Από την κυκλοφορία του, το Body Shop έχει δεσμευτεί να αγωνιστεί για τα δικαιώματα των ζώων και εργάζεται για τη διαμόρφωση νέων προϊόντων vegan.

Διάβασε ακόμα: Ένα βαζάκι αυτής της vegan μάσκας πωλείται κάθε 15 δευτερόλεπτα

Body shop vegan

Odacité

Αυτή η μάρκα φυσικών καλλυντικών συνδυάζει τη γαλλική τεχνογνωσία με το υγιεινό τρόπο ζωής της Καλιφόρνια. Οι συγκεντρωμένες φόρμουλες χρησιμοποιούν ενεργά φυτικά συστατικά, με αποτέλεσμα την απόλυτη καθαρότητα του προϊόντος. Η Odacité έχει λάβει την πιστοποίηση PETA για το γεγονός ότι αποτελεί 100% vagan cruelty-free brand, ένα από τα πιο δύσκολα πιστοποιητικά για να καταφέρει να αποκτήσει κάποια μάρκα.

Διάβασε ακόμα: Αυτή η vegan μάσκαρα με το προκλητικό όνομα πωλείται κάθε 7,5”

Home