Thumbnail

Skin Tip: Μην ξεχνάς το ντεκολτέ! Skin Tip: Μην ξεχνάς το ντεκολτέ!

Πώς θα περιποιηθείς το ισχυρό σημείο κάθε μεσογειακής γυναίκας
Είναι το πιο ελκυστικό κομμάτι του γυναικείου σώματος και δεκαετίες τώρα οι μεσογειακές γυναίκες το χρησιμοποιούν ως ''όπλο'' της γυναικείας ομορφιάς. Το ντεκολτέ οφείλεις να το φροντίζεις όπως και το πρόσωπό σου κι αυτό θα σε ανταμείψει...

Οι skicare gurus το θεωρούν βασικό κομμάτι της καθημερινής φροντίδας. Δυστυχώς όμως, πολλές από εμάς παραλείπουμε από την ρουτίνα μας την συγκεκριμένη περιοχή. Καιρός λοιπόν να εντάξουμε το κομμάτι από τον λαιμό και κάτω στο πρόγραμμά μας, ιδιαίτερα αυτό το διάστημα που το έχουμε σε πλήρη αποκάλυψη και μπορεί να μας... ''προδώσει''.

Πιο κάτω θα βρεις βήμα-βήμα αυτά που θα πρέπει να ακολουθείς για ένα glowy βελούδινο αποτέλεσμα που θα κάνει το ντεκολτέ σου σαγηνευτικό στα off-shoulder μπλουζάκια και τα V-neck φορέματα του καλοκαιριού.

Διάβασε ακόμα: 6 βήματα για να αποκτήσεις θεϊκά πόδια για την παραλία

skincare summer routine

1. Ξεκίνα με ένα μπάνιο με άλατα πλούσιο σε αμινοξέα για να απομακρύνεις τις τοξίνες και αποκτήσεις λεία επιδερμίδα.

2. Μην ξεχνάς την απολέπιση, στην συγκεκριμένη περιοχή του αυχένα και του θώρακα. Αυτό είναι απαραίτητο αφού θα προετοιμάσει την επιδερμίδα σου για να απορροφήσει τα προϊόντα που θα εφαρμόσεις.

3. Μετά το ντους εφάρμοσε έναν συσφικτικό ορό κάνοντας μασάζ με κυκλικές κινήσεις στην περιοχή του θώραξα, ξεκινώντας από το κέντρο του στήθους και πηγαίνοντας προς τα έξω, δηλαδή προς τους ώμους. Συνέχισε με την περιοχή του λαιμού με κινήσεις προς τα πάνω.

4. Στη συνέχεια, εφαρμόστε μια ειδική κρέμα για τον λαιμό με SPF, που θα σε προστατεύσει και από την ηλιακή ακτινοβολία. Φρόντισε να θερμάνεις το προϊόν ανάμεσα στις άκρες των δακτύλων πριν από την εφαρμογή και μόλις ζεσταθεί, άπλωσέ το ξεκινώντας από το στήθος προς το πηγούνι, τη γνάθο και το πίσω μέρος των αυτιών. 

summer skincare tips

5. Μην παραλείπεις το αντηλιακό στον λαιμό και το ντεκολτέ, αφου πρόκειται για μια από τις πιο ευαίσθητες περιοχές του σώματος. Φρόντισε να το ανανεώνεις συχνά όταν βρίσκεσαι στην παραλία.

6. Δώσε και σ' αυτό το σημείο ένα glowy αποτέλεσμα με ένα body oil της επιλογής σου.

7. Όταν επιστρέψεις από την παραλία ή μετά από μια μέρα στην πόλη, κάνε ξανά απολέπιση για να απομακρύνεις τυχόν ρύπους και με κυκλικές κινήσεις με φορά προς τα πάνω κάνε ένα μίνι λίφτινγκ στην επίμαχη εκείνη περιοχή. 

8. Τέλος ξέπλυνε με άφθονο νερό και εφάρμοσε ξανά ένα firming serum κάνοντας μασάζ και μια αντιγηραντική κρέμα για κυτταρική ανάπλαση.

Διάβασε ακόμα: Δοκιμάσαμε 5 φανταστικά body oils της κυπριακής αγοράς και σου τα προτείνουμε

Home