Thumbnail

Face Brushing: Tο top μυστικό για πορσελάνινη επιδερμίδα Face Brushing: Tο top μυστικό για πορσελάνινη επιδερμίδα

Μια τεχνική από τα παλιά έρχεται να προστεθεί στην skincare ρουτίνα μας
Ήταν κατά την διάρκεια της επίσκεψής μου σε ένα παραδοσιακό χαμάμ σε ένα ταξίδι μου στο Μαρακές, που ανακάλυψα την τεχνική του face brushing. Η διαδικασία στην οποία ορκίζονται οι απανταχού beauty editors θεωρείται θαυματουργή ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στα 90s, έχει τις ρίζες της στη Αγιουβέρδα και όπως φαίνεται κάνει comeback...

Σίγουρα γνωρίζεις τα πάντα γύρω dry brushing στο σώμα, που θεωρείται μια από τις πλέον αποτελεσματικές μεθόδους καταπολέμησης της κυτταρίτιδας και την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιδερμίδα μας ώστε να αποκτήσει αυτή την βελούδινη όψη.  

Ήρθε η στιγμή να μάθεις λοιπόν και για το face brushing, την τεχνική που μπορείς πλέον να προσθέσεις στην skincare ρουτίνα σου για να αποκτήσεις μια πορσελάνινη επιδερμίδα. 

Διάβασε ακόμα: Αντίο jade rollers! Αυτό είναι το νέο gadget ομορφιάς που πρέπει να προσθέσεις στο νεσεσέρ σου!

Μπορεί η ιδέα και μόνο του ξηρού βουρτσίσματος του προσώπου σου ν' ακούγεται κάπως ''βίαιη'' αλλά πίστεψέ με δεν έχει καμία σχέση. Το dry brushing αποτελεί ένα μεγάλο trend του εξωτερικού με τις beauty lovers να μιλούν γι' αυτό με ενθουσιασμό, και δεν ταλαιπωρει καθόλου την επιδερμίδα.

face dry brush

Οι facial dry brushes χρησιμοποιούνται μετά τον καθαρισμό σε ξηρή επιδερμίδα και στόχος είναι να βοηθήσει ώστε να αυξηθεί η κυκλοφορία του αίματος ώστε να αποβάλει τις τοξίνες και τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίσα σου. 

«Είμαι στη βιομηχανία της ομορφιάς εδώ και 30 χρόνια και ενώ τα προϊόντα και τα συστατικά τους έχουν αλλάξει κατά πολύ, το face brushing παραμένει σταθερό στη skincare routine μου» λέει η Tracey Woodward, Διευθύνων Σύμβουλος του beauty brand Aromatherapy Associates.  «Προτιμώ τις βούρτσες που έχουν στρογγυλεμένες κεφαλές, για να μπορώ να ακολουθώ πιο εύκολα κυκλικές κινήσεις στο πρόσωπό μου. Στην ουσία είναι μια μέθοδος, που μοιάζει αρκετά με το χτύπημα των αυγών, για να γίνω πιο κατανοητή» λέει η Woodward με χιούμορ.

How to

Νούμερο ένα συμβουλή είναι φυσικά να μην μπερδέψεις την βούρτσα που χρησιμοποιείς για το σώμα με αυτή για το πρόσωπο. Ξεκίνα από το ντεκολτέ μετά τον καθαρισμό κι αφού πρώτα στεγνώσεις την επιδερμίδα σου και συνέχισε προς τα πάνω με μικρές κυκλικές κινήσεις. Απέφυγε την περιοχή των ματιών, όπου η επιδερμίδα είναι πιο λεπτή και πιο ευαίσθητη.

Η Woodward ξοδεύει τρία λεπτά κάθε βράδυ κάνοντας dry brushing στο πρόσωπο πριν εφαρμόσει κάποιο έλαιο για το πρόσωπο και υποστηρίζει ότι με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνει την τέλεια απολέπιση, ενώ η ίδια χαλαρώνει από το άγχος της ημέρας! 

Το dry brushing μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε τύπο επιδερμίδας. Προσοχή όμως, εάν η επιδεμίδα σου είναι ξηρή ή με τάση προς ακμή, καλό είναι να μην υπερβάλλεις με την εφαρμογή της τεχνικής αυτής, για να μη βλάψειςτον προστατευτικό φραγμό του δέρματος. 

Διάβασε ακόμα: Συναντήσαμε την Κύπρια facialist για την οποία μιλάει όλο το Hollywood και μάθαμε τα πάντα για την θαυματουργή μέθοδό της...

 

Home