Thumbnail

Οι πιο ισχυροί συνδυασμοί serum και ενυδατικής για να έχεις τα πιο δραστικά αποτελέσματα Οι πιο ισχυροί συνδυασμοί serum και ενυδατικής για να έχεις τα πιο δραστικά αποτελέσματα

Μάθε επίσης γιατί είναι σημαντικό να εφαρμόζεις το serum πριν την ενυδατική κρέμα
Ταιριάζουν όπως τα μπισκότα με το γάλα και συμπληρώνουν το ένα το άλλο για να ενισχύσουν την δράση τους στην skincare ρουτίνα μας. Ο λόγος για τo serum και την ενυδατική, που αποδεικνύουν ότι είναι καλύτερα μαζί, παρά χώρια...

Σύμφωνα με τους beauty experts το serum πρέπει να εφαρμόζεται πρώτα και υπάρχει λόγος γι' αυτό. Τα προϊόντα αυτής της κατηγορίας είναι συνήθως βασισμένα στο νερό και πιο ελαφριά, ενώ περιέχουν δραστικά συστατικά που στοχεύουν σε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα δέρματος. Για παράδειγμα,η βιταμίνη C φωτίζει και βελτιώνει υπερχρωματισμό, ενώ το υαλουρονικό οξύ, το οποίο μπορεί να κρατήσει εώς και 1.000 φορές το βάρος του στο νερό, ενισχύει την ενυδάτωση.

Το χαμηλό μοριακό βάρος ενός serum έχει ως αποτέλεσμα αυτά τα συστατικά να μπορούν διεισδύσουν εύκολα στο ανώτερο στρώμα του δέρματος, να εισχωρήσουν βαθιά στους πόρους και να κάνουν τη δουλειά για την οποία προορίζονται.

Διάβασε ακόμα: Τα 5 χειρότερα skincare tips που θα βρεις στο Internet

beauty serum

Όμως για να έχει και αποτέλεσμα αυτή η δουλειά, τα serum χρειάζονται έναν συμπαίκτη: κι αυτή είναι η ενυδατική κρέμα. Οι ενυδατικές κρέμες είναι βαρύτερες από τα serums και συνήθως περιέχουν μαλακτικά που συμβάλλουν ώστε να "κλειδώσει" η υγρασία αλλά και τα ενεργά συστατικά του serum. 

Είναι σημαντικό επίσης να γνωρίζεις ότι δεν μπορείς απλώς να εφαρμόσεις οποιοδήποτε συνδυασμό serum και ενυδατικής και να περιμένεις αποτελέσματα. Με βάση τον τύπο του δέρματός σου παρακάτω θα δεις τους πιο ισχυρούς συνδυασμούς που προτείνουν διάσημοι δερματολόγοι του Χόλιγουντ, για να έχεις και τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Ξηρό δέρμα: Υαλουρονικό οξύ + Κηραμίδια

“Το υαλουρονικό οξύ δρα ως υγραντήρας και τραβά νερό στο δέρμα”, λέει η Dr. Sejal Shah, ιδρυτής της SmarterSkin Dermatology, η οποία είναι ο λόγος για τον οποίο αυτό το συστατικό είναι η κορυφαία επιλογή για εκείνους που διαθέτουν το ξηρό, λεπιοειδές δέρμα. Όσον αφορά το τι ενυδατική κρέμα θα πρέπει να συνδυάσεις με τον αγαπημένο σου serum υαλουρονικού οξέος; H Δρ Shah προτείνει ένα με ceramides ή νιασιναμίδη (Βιταμίνη Β3). “Τα κηραμίδια ενυδατώνουν το δέρμα ενώ συμβάλλουν στην ενίσχυση του προστατευτικού φραγμού του δέρματος, ώστε να κρατήσει την υγρασία και να παραμείνει ενυδατωμένο”, λέει.

Λιπαρό δέρμα: Grapeseed oil + Πυρίτιο

“Για το λιπαρό δέρμα, μου αρέσουν τα serums που περιέχουν συστατικά που εξισορροπούν την λιπαρότητα και μια μαλακτική ενυδατική κρέμα”, λέει ο Dr. Shah. Η ίδια είναι οπαδός του Serum Gr + G της Odacite. “Περιέχει grapeseed oil που εξισορροπεί την παραγωγή σμήγματος και έλαιο γκρέιπφρουτ, το οποίο λειτουργεί ως στυπτικό”, εξηγεί η δερματολόγος. “Για μια ενυδατική κρέμα, δοκιμάστε το Effaclar Mat της La Roche Posay, το οποίο χρησιμοποιεί μια μοναδική τεχνολογία Sebulyse και το λιπο-υδροξυ οξύ για να μειώσει την λιπαρότητα και το πυρίτιο για να δημιουργήσει ένα ματ αποτέλεσμα και να μειώσει τη λάμψη”.

serum

Για ώριμη επιδερμίδα: Βιταμίνη C + Πεπτίδια

"Οι ανησυχίες για μια ώριμη επιδερμίδα αφορούν κυρίως τα σημάδια γήρανσης και την ξηρότητα", λέει η Dr. Shah, γι 'αυτό συνιστά ένα συνδυασμό serum-ενυδατικής που θα δώσει ώθηση στην παραγωγή κολλαγόνου. "Η βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει τη σύνθεση κολλαγόνου, βελτιώνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, φωτίζει το δέρμα και μειώνει την υπερχρωματισμό", λέει. "Οι ενυδατικές κρέμες που περιέχουν πεπτίδια μπορούν επίσης να ενισχύσουν το κολλαγόνο."

Διάβασε ακόμα: Δούκισσα Νομικού: Η συμβουλή της για τα σπυράκια και το beauty tip που ακολουθεί η ίδια

Επιδερμίδα με τάση ακμής : Σαλικυλικό οξύ + εκχύλισμα πράσινου τσαγιού

Σύμφωνα με την Δρ Shah, όσοι έχουν επιδερμίδα με τάση στην ακμή πρέπει να επικεντρωθούν σε δύο πράγματα: Να διατηρήσουν τους πόρους τους ανοιχτούς και τη μείωση της φλεγμονής. “Ένα serum με σαλικυλικό οξύ ή συστατικό από το οποίο προέρχεται το σαλικυλικό οξύ, όπως το εκχύλισμα φλοιού ιτιάς, βοηθά στην απολέπιση του δέρματος και στην αποδέσμευση των πόρων”, λέει, επικαλούμενη το Juice Beauty Blemish Clearing Serum ως αγαπημένο της. Στη συνέχεια, συνιστά μια ενυδατική κρέμα με εκχύλισμα πράσινου τσαγιού. «Το πράσινο τσάι έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και ορισμένα στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί να βελτιώσει την ακμή και να μειώσει την παραγωγή λιπαρότητας», λέει ο Δρ. Shah.

beauty treatment

Μεικτή επιδερμίδα: Yαλουρονικό οξύ + Dimethicone

«Το μεικτό δέρμα μπορεί να είναι και το πιο παράξενο», λέει η Rita Linkner, διάσημη δερματολόγος. Ένας ορός υαλουρονικού οξέος είναι μια ασφαλής επιλογή, αφού το συγκεκριμένο συστατικό είναι παγκόσμια αγαπητό στο κοινό της ομορφιάς. "Για την ενυδατική κρέμα συστήνω την ενυδατική λοσιόν της Cetaphil, καθώς περιέχει έντονες μαλακτικές ιδιότητες, καθώς το μεικτό δέρμα έχει επίσης ανάγκη από ενυδάτωση", λέει η Dr. Linkner.

Ευαίσθητη επιδερμίδα: Χαμομήλι + Γλυκερίνη

Δεδομένου ότι το ευαίσθητο δέρμα κινδυνεύει πάντα από κάποια αντίδραση, η Δρ Shah προτείνει να απευθυνθούμε σε συστατικά που θα προσφέρουν ηρεμία την επιδερμίδα. "Το Murad Sensitive Skin Soothing Serum περιέχει χαμομήλι και γλυκολιπίδια για να καταπραΰνει το δέρμα, καθώς και το υαλουρονικό οξύ και τα γλυκολιπίδια παρέχουν ενυδάτωσης", λέει. "Το La Roche Posay Toleriane Double Repair Moisturizer περιέχει επίσης νερό από ιαματικές πηγές για να καταπραΰνει το ευαίσθητο δέρμα, καθώς και γλυκερίνη (ενυδατική ουσία), κεραμίδια και νιασιναμίδια".

Διάβασε ακόμα: Πώς θα διαπιστώσεις αν οι μαύροι κύκλοι σου είναι εκ γενετής ή από αϋπνία;

Home