Thumbnail

Το ''υποτιμημένο'' toner είναι απαραίτητο στη skincare ρουτίνα σου και ήρθε η στιγμή να μάθεις τον λόγο Το ''υποτιμημένο'' toner είναι απαραίτητο στη skincare ρουτίνα σου και ήρθε η στιγμή να μάθεις τον λόγο

Δεν μιλάμε απλώς για ένα ακόμα προϊόν που έρχεται να προστεθεί στα τόσα άλλα...
Σίγουρα όλ' αυτά που διαβάζεις καθημερινά στις στήλες ομορφιάς σε συνδυασμό με όλα τα βήματα που υποτίθεται ''πρέπει'' να ακολουθείς στην skincare ρουτίνα σου θα σου έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο. Ο κόσμος του skincare δεν σταματά πουθενά, κι αν θες να ''επιβιώσεις'' χρειάζεται να ξεχωρίσεις τα βασικά προϊόντα που θα συνθέσουν μια σωστή ρουτίνα περιποίησης...

Το γεγονός ότι βομβαρδιζόμαστε καθημερινά από τόσα και τόσα προϊόντα δυστυχώς πολλές φορές παραλείπουμε κάποια σημαντικά ''κομμάτια'' του skincare θεωρώντας τα δευτερεύοντα. Ανάμεσα σ' αυτά εμείς θα βάζαμε σίγουρα το toner ή τονωτική λοσιόν, που μάλλον η αξία του είναι αρκετά υποτιμημένη σε σχέση με όσα πραγματικά μπορεί να προσφέρει στην επιδερμίδα μας.

Αν και αρχικός του σκοπός ήταν να διατηρήσει την ισορροπία στα επίπεδα pH του δέρματος, σήμερα οι δράσεις του δεν περιορίζονται μόνο εκεί. Τα toners εφαρμόζονται μετά τον καθαρισμό και πριν την εφαρμογή του serum ή της ενυδατικής προετοιμάζοντας την επιδερμίδα να απορροφήσει καλύτερα τα συστατικά, ενώ ταυτόχρονα ενυδατώνουν, απολεπίζουν και μειώνουν την εμφάνιση των πόρων.

Διάβασε ακόμα: Οι πιο ισχυροί συνδυασμοί serum και ενυδατικής για να έχεις τα πιο δραστικά αποτελέσματα

toner skincare

Γιατί θα πρέπει να εντάξεις την τονωτική λοσιόν στην καθημερινή σου ρουτίνα περιποίησης;

1. Συμβάλλει στην μείωση των πόρων:  Πέρασε όλο το πρόσωπό σου με ένα βαμβάκι στο οποίο έχεις εφαρμόσει μια μικρή ποσότητα toner για να αφαιρέσεις τα περιττά φυσικά έλαια από την επιδερμίδα σου και να περιορίσεις την εμφάνιση των πόρων. 

2. Αποκαθιστά την ισορροπία του pH του δέρματος: Η καθημερινή χρήση των προϊόντων ομορφιάς και το μακιγιάζ διαταράσσει το φυσιολογικό pH της επιδερμίδας μας, γεγονός που ''αναγκάζει'' το δέρμα μας να  “δουλέψει” περισσότερο για να επανέλθει στα φυσιολογικά του επίπεδα. Σ' αυτή την περίπτωση το toner γίνεται ο καλύτερος σύμμαχος βοηθώντας την επιδερμίδα μας να να επισπεύσει την διαδικασία. 

3. Ενισχύουν την ενυδάτωση της επιδερμίδας μας: Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που νιώθουμε την επιδερμίδα μας αφυδατωμένη μετά το μπάνιο στη θάλασσα, το toner είναι ό,τι καλύτερο για να συγκρατήσει την υγρασία στο εσωτερικό του δέρματος.

4. Λειτουργούν σαν προστατευτικό φιλμ: Τα toners “κλείνουν” χωρίς να φράζουν τους πόρους και αποτρέποντας τους περιβαλλοντικούς ρύπους να εισχωρήσουν στην επιδερμίδα μας. Πολλά toners  επίσης διαθέτουν ήπιους παράγοντες απολέπισης, προσφέροντας μια ομοιόμορφη υφή του δέρματός. 

toner skincare

Είναι σημαντική η σωστή επιλογή της τονωτικής λοσιόν που θα δράσει αποτελεσματικά στην επιδερμίδα μας. Γι' αυτό ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σου καλό θα ήταν να επιλέξεις την κατάλληλη φόρμουλα και να απολαύσεις τα ''οφέλη'' της.

Για παράδειγμα για λιπαρές επιδερμίδες με τάση ακμής ένα toner με σαλικυλικό οξύ θα συμβάλει στην αφαίρεση των περίσσειων ελαίων, ενώ μια τονωτική λοσιόν με γλυκολικό οξύ προσφέρει ήπια απολέπιση, μειώνοντας την θαμπάδα, ενώ τονώνει την παραγωγή κολλαγόνου. Για εσάς που έχετε ξηρό ή ώριμο δέρμα, ένα toner με υαλουρονικό οξύ ή ροδόνερο θα ''κλειδώσει'' την υγρασία στο εσωτερικό συμβάλλοντας σε μια υγιή φρέσκια όψη.

Διάβασε ακόμα: Double Cleansing: Γιατί πρέπει να πλένουμε το πρόσωπό μας δύο φορές;

 

Home