Πορσελάνινη επιδερμίδα μ' αυτά τα 6 skincare συστατικά

Τα skincare προϊόντα που χρησιμοποιείς ιδιαίτερα αν έχεις περάσει τα 30 γνωρίζεις πολύ καλά ότι δεν λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο όπως στο παρελθόν. Μπορεί να έχεις ένα ντουλάπι κρέμες και serums όμως αν κανένα από αυτά δεν είναι αποτελεσματικό, μήπως ήρθε ο καιρός να ξεκινήσεις να δίνεις μεγαλύτερη προσοχή στα συστατικά κάθε προϊόντος για να μην ξοδεύεις τα λεφτά σου άδικα σε αγορές που δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα;

Τα πιο κάτω 6 συστατικά που θα εντοπίσεις σε κρέμες, serums και έλαια θα σε καθηγήσουν ώστε οι επόμενες beauty αγορές σου να αξίζουν πραγματικά. 

1. Ρετινόλη: Η ρετινόλη είναι ένα παράγωγο της βιταμίνης Α που χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια για αντιγήρανση. Έχει την ικανότητα να ενεργοποιεί τον μεταβολισμό των κυττάρων και να προάγει την δημιουργία κολλαγόνου. Η ρετινόλη μπορεί να απορροφηθεί από το δέρμα και εάν συνδυαστεί με άλλα ένζυμα μετατρέπεται σε τρετινοΐνη. Χρησιμοποιώντας ένα καλά δημιουργημένο και σταθερό προϊόν καταπολεμούνται προβλήματα όπως η εξομάλυνση της όψης της επιδερμίδας από τα σημάδια του ήλιου, δυσχρωμίες, γραμμές, ρυτίδες και μεγάλοι πόροι. Ουσιαστικά έχει την ικανότητα να αναδομεί την επιφάνεια της επιδερμίδας και να την κάνει να φαίνεται πιο απαλή και ομοιόμορφη.

Διάβασε ακόμα: Ρετινόλη: Το #1 συστατικό κατά των ρυτίδων που πρέπει να έχει η κρέμα σου!

2. Βιταμίνη C: Η βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες έχουν ως αποστολή να κλέβουν ηλεκτρόνια από τα κύτταρα του δέρματός μας και να προκαλούν φθορά και γήρανση. μπορεί να χρησιμοποιηθεί απευθείας στο πρόσωπο ως κρέμα ή ως ορός. Είναι η λεγόμενη θεραπεία της νιότης και αυτό γιατί αυξάνει το κολλαγόνο, δίνει λάμψη πάρα πολύ στο δέρμα, βελτιώνει πολύ την φωτογήρανση και μειώνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες

3. Niacinamide (νιασιναμίδη): Ανήκει την ομάδα της βιταμίνης Β και για αυτό το λόγο μπορεί να την δεις και γραμμένη στα συστατικά ως Β3. Σε αντίθεση με τη ρετινόλη δεν είναι φωτοευαίσθητη και μπορεί να βοηθήσει τόσο τη νεανική, αλλά και την ώριμη επιδερμίδα. Μια από τις δράσεις της είναι να αυξάνει τα επίπεδα του κολλαγόνου και των λιπαρών οξέων προστατεύοντας το δέρμα από τις επιβλαβείς ουσίες και προλαμβάνοντας την εμφάνιση ελεύθερων ριζών. Παράλληλα έχει και αντιφλεγμονώδη δράση και μειώνει την λιπαρότητα ώστε να καταπολεμήσει την ακμή, ενώ καθαρίζει κατά μια έννοια το δέρμα μιας και με τη συστηματική χρήση το φωτίζει, εξαφανίζοντας κηλίδες, σημάδια ακμής και πόρους.

4. Πεπτίδια: Θεωρούνται το superfood της επιδερμίδας! Τα πεπτίδια υπάρχουν στο δέρμα μας και πλέον υπάρχουν και σε πολλά προϊόντα skincare (οι επιστήμονες στα εργαστήρια έχουν φροντίσει γι’αυτό!). Τα πεπτίδια έχουν την ικανότητα να διαπερνούν την επιφανειακή στιβάδα του δέρματος και να ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου. Τα πεπτίδια αποτελούν λοιπόν βασικό συστατικό σε αρκετά προϊόντα αντιγήρανσης, καθώς παίζουν σημαντικό ρόλο στην αναπλήρωση του χαμένου κολλαγόνου, της δομικής πρωτεΐνης του δέρματος που το διατηρεί νεανικό και σφριγηλό.

5. Ένζυμα: Είναι η λύση αν υποφέρεις από κοκκινίλες κι ερεθισμούς ή αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα Τα ένζυμα βοηθούν στη διατήρηση του μικροβιώματος σε υγιή επίπεδα. Καλό είναι να εφαρμόζετε προϊόντα περιποίησης με ένζυμα 1-2 φορές την εβδομάδα και όχι περισσότερο, διότι μπορεί να ερεθίσετε υπερβολικά την επιδερμίδα σας λόγω της απολέπισης που γίνεται χρησιμοποιώντας τα. 

6. SPF: Κάθε κορίτσι που ασχολείται με την ομορφιά, γνωρίζει ότι ανεξαρτήτως εποχής ούτε μέχρι το περίπτερο δεν γίνεται να πάει χωρίς αντηλιακή προστασία. Οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου μπορούν να περάσουν ακόμη και μέσα από τα σύννεφα, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην υγεία μας, όπως μελάνωμα, ηλιακά εγκαύματα, αλλά και στην όψη μας, όπως πανάδες και φωτογήρανση. Ο δείκτης SPF είναι ο δείκτης που συμβολίζει το βαθμό προστασίας που προσφέρει το κάθε προϊόν απέναντι στις UVB υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου γι' αυτό ξεκίνα να αναζητάς προϊόντα με την ένδειξη SPF σε κρέμες ματιών, προσώπου, αντηλιακά ή ορούς, για να προστατέψεις στο μέγιστο το δέρμα σου. 

Διάβασε ακόμα: Οι πιο ισχυροί συνδυασμοί serum και ενυδατικής για να έχεις τα πιο δραστικά αποτελέσματα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ