Thumbnail

5 τρόποι για να χρησιμοποιήσεις ξανά τις άδειες beauty συσκευασίες σου 5 τρόποι για να χρησιμοποιήσεις ξανά τις άδειες beauty συσκευασίες σου

Καλλιέργησε μία περιβαλλοντικά υπεύθυνη συνείδηση
Καθώς η βιομηχανία της ομορφιάς προσπαθεί να γίνει πιο βιώσιμη, το MyLife προβάλλει τα brands που οδηγούν σε πιο οικολογικά συνειδητές πρακτικές και σου προτείνει συμβουλές για το πώς να κάνεις τη διαφορά στο σπίτι σου.

Παρά τη στροφή σε προϊόντα ομορφιάς με βάση τους τη φύση, η βιωσιμότητα υπήρξε δύσκολη για τη βιομηχανία ομορφιάς, έναν τομέα που ανέκαθεν μάχεται με το περίσσευμα των συσκευασιών από χαρτόνι, σελοφάν, κορδέλων και άλλων. Η πρόοδος είναι αργή και παρά κάποιες ανακαλύψεις -πέρσι αρκετές χώρες θέσπισαν νομοθεσία για την απαγόρευση προϊόντων με μη βιοδιασπώμενα μικροσφαιρίδια, τα οποία έχουν έντονο αντίκτυπο στη θαλάσσια ζωή- υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος.

beauty, recycle, packaging

Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε με αφορμή την εβδομάδα μηδενικών αποβλήτων, η βιομηχανία καλλυντικών παράγει 120 δισεκατομμύρια συσκευασίες ετησίως -η χρήση χαρτονιού από μόνη της συμβάλλει στην απώλεια 18 εκατομμυρίων στρεμμάτων δάσους ετησίως και μέχρι το 2050 προβλέπεται ότι θα υπάρξουν έως και 12 δισεκατομμύρια τόνους πλαστικού σε χώρους υγειονομικής ταφής που παράγονται μόνο από τη βιομηχανία ομορφιάς.

Τα καλά νέα είναι ότι πολλά beauty brands -συμπεριλαμβανομένων πολλών που δεν είναι οργανικά ή vegan- λαμβάνουν μέτρα για ανακύκλωσης και βιώσιμα προϊόντα. Σύμφωνα με την Euromonitor, οι καταναλωτές ηλικίας 25 έως 34 ετών είναι οι πιο συνειδητοί στην αγορά προϊόντων από φιλικές προς το περιβάλλον μάρκες.

Δεν είναι πάντα εύκολο να ψάξεις τα πάντα πριν αγοράσεις ένα προϊόν, ώστε να έχεις την επιλογή. Αλλά αυτό που μπορείς να κάνεις για αρχή είναι να υιοθετήσεις μια περιβαλλοντικά υπεύθυνη προσέγγιση για τις δικές σου συνήθειες ομορφιάς.

beauty, tips, recycle, beauty packaging

#1Επαναχρησιμοποιήσε τα candle glasses

Κανένα ράφι δεν είναι πλήρες αν δεν το κοσμεί ένα άδειο κερί ειδικά του brand Diptyque στολισμένο με πινέλα μακιγιάζ. Τα γυάλινα ποτήρια κεριών είναι ιδανικά για επαναχρησιμοποίηση. Αφαίρεσε το κερί που συνήθως μένει στον πάτο με λίγο ζεστό νερό -αυτό θα μαλακώσει το κερί και θα το βοηθήσει να επιπλεύσει για να μπορέσεις να το πετάξεις-. Ξέπλυνε και χρησιμοποίησε το για τα πινέλα μακιγιάζ σου ή τα μολύβια ματιών ή χειλιών.

 

beauty, recycle, packaging

#2Compact θήκες μακιγιάζ για αποθήκευση

Καθαρίστε τυχόν ίχνη από τη σκόνη που μπορεί να υπάρχει σε compact θήκες πούδρας ή παλέτες σκιών. Πλύνε τις και στέγνωσε τις σχολαστικά και έχεις ένα ασφαλές δοχείο αποθήκευσης για μικρά αντικείμενα, όπως συνδετήρες, καρφίτσες, κουμπιά και τσιμπιδάκια μαλλιών.

 

beauty, recycle, packaging

#3Γίνε μία «έξυπνη» καταναλώτρια

Αναζήτησε brands με βιώσιμες, φιλικές προς το περιβάλλον πρωτοβουλίες. Για παράδειγμα, η Kiehl's σου δίνει το κίνητρο όπου λαμβάνεις ένα δωρεάν προϊόν με την επιστροφή 10 κενών μπουκαλιών. Στην MAC παίρνεις ένα κραγιόν αν επιστρέψεις έξι κενά. Ο οίκος Dior απόσυρε από τις συσκευασίες του το σελοφάν και το υπερβολικό χαρτί, ενώ κάποια άλλα χρησιμοποιούν στη συσκευασία για τις συσκευασίες τους ανακυκλωμένο γυαλί. (Ο κατάλογος είναι μακρύς τουλάχιστον στο εξωτερικό στην Κύπρο πρέπει να ρωτήσεις να ισχύει το ίδιο).

beauty, recycle, packaging

#4Τα μπουκάλια αρωμάτων γίνονται αρωματικά χώρου (diffusers)

Tα όμορφα ντιζαϊνάτα μπουκάλια αρωμάτων είναι δύσκολο να τα αποχωριστείς και στην ουσία δεν υπάρχει λόγος αφού μπορούν να γίνουν αρωματικά χώρου (diffusers). Απλά τοποθέτησε ξυλάκια μέσα ή τις μεγάλες ξύλινες οδοντογυλφίδες  και η εσάνς από το εναπομείναν άρωμα θα γεμίσει το δωμάτιο για επόμενες εβδομάδες.

 

beauty, recycle, packaging

#5 Πλύνε τα ξανά και ξανά

Τα μαντηλάκια προσώπου (face wipes), αν τα πλύνεις με νερό βρύσης -αν και τα έχεις χρησιμοποιήσει μία φορά- την ίδια στιγμή με νερό μπορούν να αφαιρέσουν πολύ καλά  το μακιγιάζ σου. Το υλικό είναι μαλακό και απαλό στο δέρμα και η τέλεια υφή τους απορροφάται άμεσα ενώ σύ ξεφορτώνεσαι και το πιο επίμονο μολύβι kohl.

Home