Thumbnail

Γιατί η Βιταμίνη C είναι απαραίτη στη ρουτίνα ομορφιάς Γιατί η Βιταμίνη C είναι απαραίτη στη ρουτίνα ομορφιάς

Προστατεύει και ενισχύει τη δυναμική της επιδερμίδας
Το ασκορβικό οξύ ή καλύτερα όπως είναι σε όλους γνωστή Βιταμίνη C, παίζει ζωτικό ρόλο στην υγεία της επιδερμίδας. Ας μάθουμε τους λόγους:

Πώς λειτουργεί η Βιταμίνη C;

Η Βιταμίνη C είναι ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά στη μειίωση της ζημιάς που κάνουν η ηλιακή ακτινοβολία και η μόλυνση από τον αέρα και γενικά το περιβάλλον. Υπάρχει στην επιδερμίδα μας στην εξωτερική αλλά και την εσωτερική στοιβάδα του δέρματος.

Καθώς μεγαλώνουμε τα επίπεδα΄της Βιταμίνης  C μειώνονται, αφήνοντας την επιδερμίδα πιο επιρρεπής στους εξωγενείς βλεβερούς παράγοντες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι έκθεσή μας στον ήλιο και το κάπνισμα μπορούν επίσης να μειώσουν πιο γρήγορα τα επίπεδά της. Η Βιταμίνη C μπορεί επίσης να αυξήσει την ικανότητα της επιδερμίδας να αυτοθεραπευτεί, να μειώσει μια μόλυνση, να ανακουφίσει το ξηρό δέρμα και είναι σημαντική για την παραγωγή του κολλαγόνου.

Πώς μπορείς να αυξήσεις τη Βιταμίνη C;

Μελέτες έδειξαν ότι η αύξησή της με βιταμίνες διά του στόματος δεν είναι το ίδιο αποτελεσματική με την εφαρμοφή της τοπικά στην επιδερμίδα. Η εφαρμογή της τοπικά αυξάνει την ικανότητά της να επανορθώσει το δέρμα που έχει ήδη εκτεθεί στον ήλιο, τη φωτογήρανση, μειώνοντας την πιθανότητα εμφάνισης των ρυτίδων. Ένας συνδυασμός λοιπόν και των δύο είναι το ιδανικό.

skin care, vitamin C

Πότε πρέπει να την εφαρμόζεις;

Ιδανικά τα σέρουμ ή οι σταγόνες που περιέχουν στη σύνθεσή τους Βιταμίνη C πρέπει να εφαρμόζονται το πρωί κάτω από το αντηλιακό σου. Αφού πολεμά τις ελεύθερες ρίζες είναι σημαντικό το βήμα αυτό να γίνεται πριν βγεις έξω από το σπίτι. Μία άλλη επιλογή είναι να εφαρμόζεις μια μάσκα με Βιταμίνη C μία φορά την εβδομάδα.

skin care facial mask vitamin C

Μάσκα προσώπου με Βιταμίνη C 

1 κ. γλ. Βιταμίνη C (ασκορβικό οξύ) σε σκόνη 

4 κ. γλ. έλαιο jojoba (ή έλαιο καρύδας)

Σε ένα μπολ αναμείγνυουμε τη σκόνη και το έλαιο. Ανάμειξε καλά το μείγμα και εφάρμοσε στο πρόσωπο και το λαιμό με μια ειδική βούρτσα. Άφησε το μείγμα για 10-15 λεπτά και μετά ξέπλυνε με ζεστό νερό. Εφάρμοσε την ενυδατική σου και μετά αντηλιακό.  

Home