Thumbnail

Το κρύο νερό τελικά κάνει καλό στο πρόσωπό μας; Το κρύο νερό τελικά κάνει καλό στο πρόσωπό μας;

Τι πρέπει να χρησιμοποιούμε
Θα έχεις σίγουρα ακούσει επανηλειμμένα ότι το κρύο νερό τσιτώνει το πρόσωπό και εμποδίζει τη χαλάρωση της επιδερμίδας σου. Όμως τι ισχύει στην πραγματικότητα;

Η αλήθεια κρύβεται κάπου στη μέση. Και τι εννοούμε μ' αυτό.

Δεν πρέπει να πλένεις το πρόσωπό σου ούτε με κρύο ούτε με ζεστό νερό. Το νερό πρέπει να είναι χλιαρό και γι' αυτό φυσικά υπάρχει λόγος.

Το έρχεται η επιδερμίδα μας σε επαφή με νερό που είναι είτε πολύ ζεστό είτε πολύ κρύο μπορεί να μας προκαλέσει ερεθισμό, αφού οι πόροι δεν είναι σχεδιασμένοι να αντέχουν σε ακραίες θερμοκρασίες. 

Το πολύ ζεστό νερό μπορεί να στραγγίσει την επιδερμίδα μας από τα φυσικά της έλαια ενώ το παγωμένο νερό δεν προσφέρει τίποτα θετικό. Μπορεί να μας κάνει να αισθανθούμε το δέρμα μας να τσιτώνεται προσωρινά γιατί εφυδατώνεται, αργότερα όμως χάνει την ελαστικότητά του και γίνεται χειρότερο.

Γι' αυτό και οι δερματολόγοι συμβουλεύουν να μην πλένουμε το πρόσωπό μας κατά την διάρκεια του μπάνιου, εξαιτίας των υδρατμών που ερεθίζουν την επιδερμίδα μας και φυσικά να αποφεύγουμε το πολύ καυτό νερό και στο σώμα μας, μιας και μπορεί να στεγνώσει τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας αφήνοντάς την στεγνή και ξηρή. 

Διάβασε επίσης: Νέα μόδα: Γιατί οι γυναίκες ξυρίζουν σαν τρελές το πρόσωπό τους

Home