Thumbnail

Το φαινόμενο Φουρέιρα: Πώς κατάφερε η Ελένη να φτάσει στην κορυφή; Το φαινόμενο Φουρέιρα: Πώς κατάφερε η Ελένη να φτάσει στην κορυφή;

Το κορίτσι που μάς δίδαξε το όνειρο
Μετά την περσινή της επιτυχία στη Eurovision και το θρυλικό #fuego να απογειώνει την καριέρα της, η Ελένη Φουρέιρα είναι πλέον μια διεθνής star.

Η αρχή της καριέρας της και ο πόλεμος που δέχτηκε

Αυτό το κορίτσι που σήμερα διαπρέπει στο εξωτερικό, ξεκίνησε την πορεία της στον χώρο της μουσικής το 2007, όταν συμμετείχε για 2 χρόνια στο συγκρότημα Mystique· και "Μην κάνεις πως δε θυμάσαι".

Μετά τη διάλυση του συγκροτήματας, η Ελένη Φουρέιρα ακολούθησε solo καριέρα. Δε θυμάμαι, βέβαια, να τη λάμβανε κανένας σοβαρά υπόψη. Παρά τα επιτυχημένα hits που συχνά έβγαζε, δέχτηκε τεράστια αμφισβήτηση από το κοινό για την καλλιτεχνική της αξία. "Άφωνη, ατάλαντη, ξέρει μόνο να κουνιέται" κι άλλα τέτοια ωραία, ξέρεις εσύ.

Ο πόλεμος, βέβαια, δεν τελειώνει εκεί. Φαγώθηκαν όλοι με την καταγωγή της, λες και για να κάνει καριέρα κάποιος στην Ελλάδα πρέπει να είναι γεννημένος και μεγαλωμένος στο Κολωνάκι. Ο αγώνας αυτός υπήρξε άνισος, όχι γιατί γινόταν από μία μεγάλη μερίδα των ανθρώπων μιας χώρας προς την Ελένη Φουρέιρα τη "διάσημη", αλλά γινόνταν ενάντια σ΄ ένα νεαρό κορίτσι. 

Ναι, η Ελένη κατάγεται από την Αλβανία. Ναι, η Ελένη είχε πει ψέματα για τη χώρα προέλευσής της και δήλωνε Ελληνίδα με καταγωγή από το Μεξικό. Τι σημασία όμως έχει; Βίωσε τον ρατσισμό, την απόρριψη και τη φτώχια, χωρίς καμία υποστήριξη, κι αυτό είναι το ελαφρυντικό της. 

Η πορεία προς την κορυφή

Αυτό που κάνει, όμως, τη Φουρέιρα να ξεχωρίζει είναι η εργατικότητά της, κι η πίστη στο όνειρο και τον εαυτό της. Πάλεψε σκληρά για να κρατηθεί στο σύστημα, έκλεισε τ' αυτιά κι έμεινε εστιασμένη στον στόχο. Είπε "θα τα καταφέρω", κι έτσι κι έγινε. 

Μετά από επανειλημμένες προσπάθειες κι επανειλημμένες απορρίψεις για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision, έρχεται η πρόταση από την Κύπρο μας. Εμείς ψάχναμε το κάτι παραπάνω, εκείνη έψαχνε την ευκαιρία, οπότε ήρθε κι έδεσε. Είναι αυτό που λέμε: κράτα με να σε κρατώ, ν' ανεβούμε το βουνό, όπου βουνό, βλέπε την κορυφή της Eurovision. 

Η Φουρέιρα πηγαίνει στον διαγωνισμό με όλη της την ενέργεια και το κέφι, κάνοντας την Ευρώπη να εκτιμήσει αυτό που ίσως κάποιοι τόσα χρόνια να μην μπορούσαν να διακρίνουν. Θες το σωστό timing, θες η σωστή διαχείριση από μέρους της, θες ο συμβολικός τίτλος του τραγουδιού, η Ελένη καταφέρνει το ακατόρθωτο. Ανεβαίνει στη σκηνή και βάζει #fuego, κατακτώντας -αδικημένη για πολλούς-τη δεύτερη θέση. Άλλωστε, μπορεί η Netta να πήρε την πρώτη θέση, αλλά όλοι ξέρουν πως η πραγματικά κερδισμένη ήταν και είναι η Ελένη, αφού έναν χρόνο μετά δεν λέει να κοπάσει ο ντόρος γύρω από το όνομά της. 

Η απογείωση της καριέρας της και οι διεθνείς συνεργασίες

Μετά την τεράστια επιτυχία του fuego, η Φουρέιρα μετατρέπεται σε διεθνή star. Υπογράφει συμβόλαιο  με την αμερικανική δισκογραφική εταιρία Sony Music, κάνει καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ευρώπη, ενώ στην Ισπανία είναι ήδη πολύ δημοφιλής.

Κυκλοφορεί το ισπανόφωνο τραγούδι "Tomame", το αγγλόφωνο τραγούδι "Triumph" και συνεργάζεται με τους Snoop Dogg και Kaan για το τραγούδι "Sirens", την πρώτη επανεκτέλεση του "Sweet Dreams" . Πριν λίγες μέρες, μάλιστα, κυκλοφόρησε στο Spotify το πρώτο της διεθνές άλμπουμ «Gypsy Woman».

Eurovision 2019 και "Casa de papel"

Η Φουρέιρα είναι ασταμάτητη. Πού ξανακούστηκε να προσκαλούν να τραγουδίσει στη Eurovision, αυτόν που ήρθε δεύτερος; Κι όμως, η Ελένη μας κλήθηκε στη φετινή διοργάνωση ως θρύλος του διαγωνισμού, κι έκανε ξανά την Ευρώπη να παραμιλά.

Fact no1: Μπορεί να μην κέρδισε αλλά ποιος ήταν ο πραγματικός νικητής; Τουλάχιστον γλιτώσαμε τα λεφτά για τη διοργάνωση.

Fact nο2: Μεταξύ μας πάντα, αλλά ποια Μαντόνα; Όλοι την είδαν, δε θα σχολιάσω κάτι άλλο!

Και δεν έφταναν όλα αυτά, τη βλέπουμε να πρωταγωνιστεί σε παρωδία της σειράς "La Casa De Papel", για καμπάνια του Netflix Espana. 

Συμπερασματικά: "Όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις"

Το κορίτσι μεγάλωσε και κατάφερε να εκπληρώσει τα όνειρά του. Η Ελένη υποτιμήθηκε αλλά έκλεισε τα στόματα όλων των επικριτών της. Πώς; Με τη δουλειά της!

Τώρα πια έχει 1 εκατομμύριο followers στο instagram, οι Ισπανοί την αποθεώνουν και θέλουν (αυτό φαίνεται από τα σχόλιά τους στα social media) να τους εκπροσωπήσει στην Eurovision. Τη ντύνει ο Βρεττός Βρεττάκος, ο Στέλιος Κουδουνάρης κι άλλοι καταξιωμένοι σχεδιαστές.

Η Ελένη έφτασε εκεί που της έλεγαν πως δεν μπορεί να φτάσει. Κέρδισε γιατί δε σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται.

Ναι, αυτό το κορίτσι μάς δίδαξε το όνειρο!

Διάβασε επίσης:

Ασταμάτητη η Ελένη Φουρέιρα! Τι σχέση έχει με το Casa De Papel; (Βίντεο)

Ελένη Φουρέιρα: Η εμφάνιση της στον τελικό, είναι ό,τι καλύτερο είδαμε φέτος! (Βίντεο)

Στο Λονδίνο η Ελένη Φουρέιρα! Ηχογραφεί το πρώτο της international album (Φώτο)

Home