Thumbnail

Επίτροπος Προστασίας του Παιδιού: Παίρνει θέση στο θέμα με την 10χρονη στον «Αδύναμο Κρίκο» Επίτροπος Προστασίας του Παιδιού: Παίρνει θέση στο θέμα με την 10χρονη στον «Αδύναμο Κρίκο»

Δες την επιστολή που εξέδωσε η Λήδα Κουρσουμπά
Επιστολή για το θέμα με τον «Αδύναμο Κρίκο» και την 10χρονη παίκτρια, εξέδωσε η Επίτροπος Προστασίας του Παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά, ύστερα μάλιστα και από τον σάλο που προκλήθηκε στα social media.

Η επιστολή που εξέδωσε η Λήδα Κουρσουμπά αφορά στη συμμετοχή παιδιών σε τηλεοπτικά προγράμματα παιχνίδια, μετά την αντίδραση της Μαρίνας Μιχαηλίδου Καδή, συζύγου του υπουργού Γεωργίας, αλλά και του Σταύρου Μαλά σχετικά με τα θετικά σχόλια που έκανε ο Τάσος Τρύφωνος σε κοριτσάκι που συμμετείχε στο τηλεπαιχνίδι γνώσεων του ΡΙΚ.

 Το θέμα ξεκίνησε όταν ο παρουσιαστής της εκπομπής ανέφερε στην μικρή παίκτρια πως όταν μεγαλώσει θα πρέπει να λάβει μέρος στα καλλιστεία. 

Η επιστολή της επιτρόπου αναφέρει χαρακτηριστικά: "Με αφορμή  δημόσια συζήτηση που εκτυλίσσεται σε σχέση με τηλεοπτικό πρόγραμμα/ παιχνίδι στο οποίο συμμετείχαν παιδιά, η Επίτροπος θεωρεί σημαντικό να υπογραμμίσει για ακόμη μια φορά την υποχρέωση όλων όσοι εργάζονται με παιδιά να ενεργούν, πάντα, με γνώμονα τη διασφάλιση του συμφέροντος του παιδιού και με απόλυτο σεβασμό στα δικαιώματά του. Το επίμαχο θέμα που έχει προκύψει θα αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης στο πλαίσιο συνάντησης που θα έχει η Επίτροπος με τη Διεύθυνση του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου και τους συντελεστές της εκπομπής,  με στόχο το σεβασμό των δικαιωμάτων όλων των παιδιών που συμμετέχουν σε τέτοιες παραγωγές.

Παράλληλα, η Επίτροπος, παραπέμπει τους επαγγελματίες στο χώρο των ΜΜΕ και των τηλεοπτικών παραγωγών, στο εργαλείο που έχει αναπτύξει με τίτλο «Συμμετοχή παιδιών σε οπτικοακουστικές και καλλιτεχνικές παραγωγές -  Οδηγός για επαγγελματίες και γονείς», η αξιοποίηση του οποίου μπορεί να διασφαλίσει ένα σταθερό παιδοκεντρικό προσανατολισμό στις παραγωγές τους. Ο Οδηγός, έχει σταλεί σε όλους τους φορείς που ασχολούνται με ραδιοτηλεοπτικές παραγωγές και βρίσκεται αναρτημένος και στην ιστοσελίδα της Επιτρόπου στο www.childcom.org.cy."

Δες την ανάρτηση: 

 

Διάβασε επίσης:

H σύζυγος του Υπουργού Γεωργίας έκραξε τον Τάσο Τρύφωνος και τον "Αδύναμο Κρίκο" (Φώτο) 

Μαρίνα Μιχαηλίδου Καδή: Απαντά στον Τάσο Τρύφωνος και βάζει τα πράγματα στη θέση τους!  

Σταύρος Μαλάς: Παίρνει θέση στην "κόντρα" Μιχαηλίδου Καδή - Τρύφωνος! (Φώτο) 

 

 

Home