Thumbnail

Δώσε το καλό παράδειγμα στο παιδί σου Δώσε το καλό παράδειγμα στο παιδί σου

Δείξε του έμπρακτα όσα χρειάζεται να ξέρει
Όταν το παιδί σου παρουσιάζει παράξενες συμπεριφορές ή χρησιμοποιεί κακές λέξεις, αυτό που έχεις να κάνεις είναι να του δώσεις το καλό παράδειγμα. Μάθε του αυτά που χρειάζεται να ξέρει χωρίς εντάσεις και φωνές, αλλά με πράξεις.

Αυτά που χρειάζεται να μάθεις στο παιδί σου είναι:

Να έχει καλούς τρόπους

Μάθε το να χρησιμοποιεί τις λέξεις  "ευχαριστώ" και "σε παρακαλώ", καθώς και να κοιτάζει στα μάτια τον καθένα που χαιρετά. Να τον επιβραβεύεις κάθε φορά που επιδεικνύει καλή συμπεριφορά.

Να μην είναι αγενής

Μην του φωνάζεις, απλώς δείξε του πώς να είναι ευγενικός και να μη συμπεριφέρεται με αγένεια. Εσύ θα δώσεις το καλό παράδειγμα, εξηγώντας του με καλό τρόπο αυτά που χρειάζεται να καταλάβει.

Διάβασε επίσης:

Πότε πρέπει να στείλεις το παιδί σου να μάθει ξένες γλώσσες

Τι είναι τα λεγόμενα "κενά παιδιά" και πώς τα αντιμετωπίζεις;

Να είναι καλός ακροατής

Να το ακούς με απόλυτη προσοχή όταν μιλάει και να μην ασχολείσαι με άλλα πράγματα, δείχνοντάς του πώς είναι μια υγιής επικοινωνία. Άσ' το να εκφραστεί χωρίς να το διακόπτεις.

Να σκέφτεται ανοιχτόμυαλα

Μην κάνεις ρατσιστικά, φυλετικά ή σεξιστικά σχόλια, επειδή θα θεωρήσει ότι αυτό είναι το φυσιολογικό. Πρέπει να μάθει από νωρίς να σέβεται και να μην κρίνει κανέναν άνθρωπο με βάση την εθνικότητα, το φύλο ή το σεξουαλικό προσανατολισμό.

Διάβασε ακόμα: Μάνα είναι μόνο μία: Το απόλυτο κλισέ κι η μεγαλύτερη αλήθεια

Πηγή

Home