Thumbnail

Μάθε το σκυλάκι σου να είναι πειθαρχημένο κατά τη διάρκεια της βόλτας Μάθε το σκυλάκι σου να είναι πειθαρχημένο κατά τη διάρκεια της βόλτας

Πώς θα εξοικειωθεί με το λουρί
Αναμφίβολα η καθημερινή βόλτα με τον σκύλο σου είναι πολύ σημαντική. Υπάρχουν, ωστόσο, κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξεις ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά. Αυτό προϋποθέτει την πειθαρχία και την εξοικείωσή του με το λουρί.

Οι σκύλοι συνήθως ενθουσιάζονται όταν ακούν πως πρόκειται να πάνε περίπατο. Αν κι είναι απόλυτα φυσιολογικό, χρειάζεται να επιβληθείς.

Προσπάθησε να αποφύγεις καταστάσεις όπως το να τραβά συνέχεια το λουρί του κατά τη διάρκεια της βόλτας. Όταν καταλάβει πως θα πάτε περίπατο, μην του το φορέσεις μέχρι να ηρεμήσει εντελώς. 

Διάβασε επίσης:

Πώς να υποδεχτείς ένα κουτάβι στο σπίτι σου

Καθάρισε το σπίτι σου από τρίχες ή άλλες ακαθαρσίες του σκύλου σου

Τι χρειάζεται να προσέξεις κατά τη διάρκεια της βόλτας σύμφωνα με τους εκπαιδευτές σκύλων:

  • Κράτησε το σκυλάκι από την πλευρά που σε βολεύει και επίλεξε ένα λουράκι που να μπορείς να το κρατάς κοντά σου και να ελέγχεις τον βηματισμό του.
  • Αναφορικά με τον βηματισμό, αυτός στην αρχή πρέπει να είναι αργός και σταθερός, ώστε να μπορέσει να συνηθίσει στη βόλτα το σκυλάκι μας.
  • Από την πρώτη στιγμή που νιώσεις έστω και λίγο το λουρί να τεντώνεται πρέπει να αποσπάσεις την προσοχή του σκύλου σου, συνήθως με μια εντολή ώστε να αλλάξει πορεία και να τον επαναφέρεις στην σωστή θέση που πρέπει να ακολουθεί στη βόλτα.
  • Όταν ακούει τις εντολές σου και συμμορφώνεται στη βόλτα, καλό είναι να τον επιβραβεύεις, ώστε να ξέρει ότι κάθε φορά που σε ακούει θα έχει και την ανάλογη επιβράβευση.
  • Όταν επιστρέψεις στο σπίτι, να τον προστάζεις να κάθεται ήρεμος έξω από την πόρτα ώστε να μπορέσεις να ανοίξεις.

Τα πιο πάνω, βέβαια, έχουν να κάνουν και με τον χαρακτήρα του σκύλου σου, γι' αυτό και μη διστάσεις να αποταθείς σε κάποιον εκπαιδευτή αν χρειαστεί.

Διάβασε ακόμα: Τι να κάνεις όταν ο σκύλος σου δεν τρώει τη ξηρά τροφή του

Πηγή

Home