Thumbnail

Τα παιδιά είναι για να τα αγαπάμε Τα παιδιά είναι για να τα αγαπάμε

Ένα παιδί δε θέλει πολλά για να είναι ευτυχισμένο
Πολλές φορές θεωρούμε πως τα δώρα και τα υλικά αγαθά που προσφέρουμε σ' ένα παιδί είναι αυτά που θα το κάνουν χαρούμενο. Τίποτα όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με μια τρυφερή αγκαλιά κι ένα γλυκό φιλί από σένα. Είναι αυτά που θα το κάνουν να φτερουγίσει από χαρά και το πιο σημαντικό αγαθό που μπορείς να του προσφέρεις. Γιατί μετά από χρόνια δε θα νοιάζεται για ένα ασήμαντο παιχνίδι, αλλά για την αγάπη που ένιωσε ή δεν ένιωσε από σένα που το έφερες στον κόσμο, κι αυτή είναι που πρέπει να του δείχνεις σε κάθε ευκαιρία.

Λένε συχνά πως "μόνη πατρίδα είναι τα παιδικά μας χρόνια", κι όντως έχουν δίκαιο, αν σκεφτείς πως στον εαυτό σου παιδί οφείλεις αυτό που είσαι σήμερα. Κι αν κάποιες μνήμες έχουν χαθεί, τα συναισθήματα δε χάνονται ποτέ. Δεν ξεχνάς ποτέ αν υπήρξες χαρούμενος ή πόσο αγαπήθηκες, γιατί αυτό θα το κουβαλάς μαζί σου μια ζωή.

Ένα παιδί δε χρειάζεται πολλά για να είναι ευτυχισμένο, χρειάζεται μόνο αγάπη κι εκεί είναι που πρέπει να επενδύσεις.

Πολλές φορές νομίζουμε πως το παιδί δε θα καταλάβει πολλά όταν υπάρχουν τσακωμοί ή τοξικές καταστάσεις στο σπίτι. Στην πραγματικότητα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Γιατί μπορεί τα λόγια να μην έχουν γι' αυτό μεγάλο νόημα, αλλά θα θυμάται για πάντα πώς ένιωσε, αυτό το σφίξιμο στο στομάχι ή τα δάκρυα που έβρεξαν το μαξιλάρι του.

Κανένα παιδί δε φταίει γι' αυτά που εσύ περνάς ή για την κακία των ανθρώπων και συνεπώς δεν πρέπει να την πληρώσει. Το παιδί είναι η ελπίδα, το μέλλον, το καλύτερο και πιο ανθρώπινο αύριο.

Κλείσε τα μάτια και φέρε στο μυαλό εσένα να είσαι παιδί. Τι αισθάνεσαι γι' αυτό το παιδί; Τι θέλεις να του πεις;

Αγάπα το παιδί σου όσο αγαπάς αυτό το παιδί που υπήρξες κάποτε, πες του όσα θα ήθελες να πεις σ' αυτό, μην κάνεις αυτά που το πλήγωσαν. 

Το να κάνεις ένα παιδί είναι ίσως το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο κι όλοι ξέρουν τον τρόπο, το πώς να το μεγαλώσεις όμως είναι μια δύσκολη υπόθεση και προϋποθέτει ευθύνη.

Για να γίνει ο κόσμος καλύτερος χρειάζεται απλώς παιδιά που έχουν αγαπηθεί, κι εσύ μπορείς να βοηθήσεις σ' αυτό! Έτσι κι αλλιώς, τα χειρότερα εγκλήματα γίνονται λόγω της έλλειψης της αγάπης, έτσι δεν είναι;

Διάβασε επίσης:

Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα παιδιού

Παγκόσμια ημέρα του παιδιού

Τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης έχουν «Φωνή»

Home