Thumbnail

Προετοιμάσου για τις πρώτες βόλτες με το νεογέννητο παιδί σου Προετοιμάσου για τις πρώτες βόλτες με το νεογέννητο παιδί σου

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις κάποιες απλές συμβουλές
Αν έχεις γίνει πρόσφατα μανούλα, ίσως έφτασε ο καιρός για τις πρώτες βόλτες με το παιδί σου. Ίσως η διαδικασία να σε αγχώνει, καθώς πρόκειται για την πρώτη φορά που τη ζεις, ωστόσο το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να χαλαρώσεις και να ακολουθήσεις τις πιο κάτω συμβουλές.
  • Προσπάθησε  να βγείς με το μωρό σου αφού πρώτα το έχετε ταίσει και το έχεις αλλάξει.
  • Ξεκίνησε τις εξόδους σε κοντινά μέρη και για σύντομα χρονικά διαστήματα. Αυτό από τη μια σου δίνει την ασφάλεια να γυρίσεις σύντομα σπίτι αν το μικρό σου αγγελούδι αρχίσει να διαμαρτύρεται, και παράλληλα αυτή η σύντομη έξοδος αποτελεί ένα ευχάριστο διάλειμμα για όλους.
  • Επίλεξε μέρη που είναι ανοιχτά ή αερίζονται. Οι ιώσεις, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, παραμονεύουν και το μωράκι σου ειδικά τις πρώτες βδομάδες της ζωής του είναι πολύ ευαίσθητο.

Διάβασε επίσης:

Μη φωνάζεις με το παραμικρό στο παιδί σου

Πώς θα κάνεις το παιδί σου να αγαπήσει την ανάγνωση βιβλίων

  • Επίλεξε μέρη με άλλους γονείς και μωρά, όπως για παράδειγμα μια παιδική χαρά. Μια σύντομη επίσκεψη σε ένα πάρκο θα δώσει πολλά ερεθίσματα και θα εντυπωσιάσει το μωρό σου.
  • Φρόντισε να έχεις πάντα μαζί σου την τσάντα εξόδου. Μια αλλαξιά, πάνες και μωρομάντηλα μπορούν να σου φανούν χρήσιμα για ώρα ανάγκης.
  • Μη ντύνεις το μωρό σας σαν κρεμμύδι. Πολλές φορές από το άγχος μας να μην κρυώσει το μωρό, κάνουμε υπερβολές στο ντύσιμό του, κάτι που μπορεί να φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα, αφού μπορεί να ζεσταθεί, να ιδρώσει και να αρχίσει να ενοχλείται.

Διάβασε ακόμα: Πώς να βοηθήσεις το παιδί σου να μη χασομερά

Πηγή

Home