Thumbnail

Πώς θα κάνεις το παιδί σου να αγαπήσει την ανάγνωση βιβλίων Πώς θα κάνεις το παιδί σου να αγαπήσει την ανάγνωση βιβλίων

Διάλεξε τους πιο ευφάνταστους και διασκεδαστικούς τρόπους για να το πετύχεις
Αν θέλεις να μάθεις στο παιδί σου να αγαπά τα βιβλία, διάλεξε τους πιο ευφάνταστους και διασκεδαστικούς τρόπους για να το πετύχεις.

Εντόπισε μέρη για διάβασμα εκτός σπιτιού

Πάρ' το παιδί σου και πηγαίνετε σε ένα πάρκο, έναν κήπο ή ένα ήσυχο καφέ μαζί με το αγαπημένο του βιβλίο. Θα είναι σαν μια περιπέτεια που σίγουρα το παιδί σου θα λατρέψει.

Φτιάξε ένα βιβλίο μαζί με το παιδί σου

Πρόκειται για μια συναρπαστική και δημιουργική διαδικασία η οποία θα του κάνει εντύπωση. Δίπλωσε ένα φύλλο χαρτί στη μέση και ασφάλισε τις άκρες με συνδετήρες ή κόλλα και χρησιμοποίησε πολύχρωμο χαρτί για να φτιάξεις το εξώφυλλο. Βοήθησε το παιδί σου να φτιάξει μια δική του ιστορία ή να τη ζωγραφίσει ακόμα, και μετά βέβαια να τη διαβάσει στο βιβλίο που έφτιαξε μόνος του!

Μεταμφιέσου σε χαρακτήρα ένα βιβλίο

Ναι καλά άκουσες! Όταν υποδυθείς έναν χαρακτήρα ενός βιβλίου, είναι σαν να εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά στο παιδί ολοζώντανος, κάτι που σίγουρα θα τον ενθουσιάσει.

Διάβασε επίσης:

Πώς να βοηθήσεις το παιδί σου να μη χασομερά

Σχολικές εξετάσεις: Πώς να βοηθήσεις το παιδί σου που αγχώνεται

Επικοινώνησε μαζί με κάποιον συγγραφέα

Το να πεις στο παιδί σου πως σήμερα, για παράδειγμα, θα στείλουμε γράμμα σε κάποιον συγγραφέα, σίγουρα θα είναι κάτι που θα τον ενθουσιάσει. Βοήθησέ το να γράψει το ίδιο το δικό του γράμμα με όσα το ίδιο θέλει να του πει.

Διοργάνωσε σχετικά events στη γειτονιά ή στο σχολείο

Μίλησε με άλλους γονείς ώστε να οργανώσετε θεματικές εκδηλώσεις με θέμα φυσικά τα βιβλία. Τα meetings θα έχουν τη μορφή πάρτι που να σχετίζονται με την ανάγνωση βιβλίων σε συνδυασμό με φαγητό και διαγωνισμούς. Όταν τα παιδιά περνούν ωραία, σίγουρα θα θέλουν να το επαναλάβουν.

Μην ξεχνάς, ωστόσο, πως εσύ είσαι που πρέπει να δώσεις πρώτα το καλό παράδειγμα στο παιδί σου με το να σε δει να διαβάζεις. Επιπλέον, καλό είναι να δημιουργήσεις μια μικρή βιβλιοθήκη, η οποία θα βοηθήσει το παιδί να έρθει σε επαφή με τα βιβλία και να τα θεωρήσει, βλέποντάς τα μέσα στο σπίτι, μέρος της ζωής του.

Διάβασε ακόμα: Σταμάτα να ρωτάς το παιδί σου αν πέρασε καλά στο σχολείο

Πηγή

Home