Thumbnail

Όσα δεν πρέπει να κάνεις εάν έχεις γάτα Όσα δεν πρέπει να κάνεις εάν έχεις γάτα

Ειδικά σήμερα, που είναι η παγκόσμια μέρα γάτας
Τι οι γάτες δεν δικαιούνται παγκόσμια μέρα;

Μην ξεχνάς ποτέ την αποπαρασίτωση

Ο έλεγχος και η πρόληψη απαιτούνται ,τόσο για τα εξωπαράσιτα όπως είναι τα τσιμπούρια και οι ψύλλοι, όσο και για τα ενδοπαράσιτα όπως ο εχινόκοκκος  τα σκουλήκια, τα τριχοβεζοάρια. Οι γάτες που πάσχουν από κάποιο παράσιτο αλλάζουν συμπεριφορά γιατί νιώθουν φοβερή ενόχληση, πόσω μάλλον όταν ασθενούν. Έτσι, δεν έχουν όρεξη για παιχνίδι και φαγητό. 

Μην αφήνεις τη γάτα σου εκτός σπιτιού ανεπιτήρητη 

Η περιέργεια της γάτας σου όταν μείνει ανεξέλεγκτη έξω, μπορεί να την απομακρύνει αρκετά από το σπίτι και να μπλέξει σε καβγάδες με άλλες γάτες, σε ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και το χειρότερο σε ατύχημα με αυτοκίνητο.

Τι πρέπει να ξέρεις πριν υιοθετήσεις μια γάτα

Μην ξεχνάς το ετήσιο ραντεβού με τον κτηνίατρο

Έτσι, θα κάνει τα εμβόλια που απαιτούνται για την προστασία της από ιούς και ασθένειες.  

Μην αμελείς τη στοματική της υγιεινή 

Τα μικρόβια που αναπτύσσονται στη στοματική κοιλότητα και ανάμεσα στα δόντια λόγω κακής υγιεινής, μπορούν να προξενήσουν σοβαρές ασθένειες στα ζωτικά όργανα της γάτας σου. Φρόντισε λοιπόν να προμηθευτείς με τα κατάλληλα μέσα προκειμένου να φροντίζεις την υγεία των δοντιών της.

Οι γάτες έχουν προσωπικότητα

Μην αγνοείς τις τριχόμπαλες

Οι γάτες, ως γνωστόν, καθαρίζονται καθώς γλείφουν το τρίχωμά τους με την τραχιά τους γλώσσα. Αυτή η υγιεινή τους συνήθεια και η ανάγκη τους για καθαριότητα, όμως, μπορεί να προξενήσει σοβαρές επιπλοκές στον υπόλοιπο οργανισμό. Καθώς η τριχόμπαλα συσσωρεύεται στο στομάχι θα πρέπει να βρει οπωσδήποτε διαφυγή . Η καλύτερη περίπτωση είναι μέσω των κενώσεων που εξασφαλίζεις όταν η γάτα σου καταναλώνει αρκετή φυτική ίνα, αλλά και ειδική πάστα που προάγει τη διαδικασία. 

Διάβασε ακόμη: Όλα όσα θα σου διδάξει η γάτα σου

 

Πηγή 

 

 

 

 

Home