Thumbnail

9 + 1 super τροφές για την εγκυμοσύνη  9 + 1 super τροφές για την εγκυμοσύνη 

Πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, μάθε όλα τα μυστικά 
Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης πολλά είναι αυτά που θα πρέπει να προσέχει η μέλλουσα μανούλα. Ωστόσο, το κυριότερο είναι η διατροφή.

Στο πιο κάτω κείμενο θα μάθεις τις  super τροφές, πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά για να διατηρήσουν τη μέλλουσα μαμά και το μωρό υγιείς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά και μετά!

1. Αυγά

Τι περιέχουν: Είτε σου αρέσουν τηγανητά, ομελέτα, ή βραστά, τα αυγά είναι η χρυσή πηγή για πρωτεϊνη. Παράλληλα, είναι θαυμάσια πηγή φυλλικού οξέος, σιδήρου και χολίνης.

2. Γλυκοπατάτες

Τι περιέχουν: Οι γλυκοπατάτες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνη Β6, κάλιο, βιταμίνη C, σίδηρο, χαλκό και καροτίνη-β.

3. Ξηροί καρποί

Τι περιέχουν: Αυτό το τραγανό σνακ είναι πλούσιο σε υγιεινά λιπαρά (όπως ω-3 λιπαρά οξέα), πρωτεϊνες, φυτικές ίνες και ποικιλία βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Επιπλέον, η κατανάλωση ξηρών καρπών θα συμβάλει στην προσπάθεια πρόσληψης μαγνησίου που επιδιώκεις.

4. Φασόλια και φακές

Τι περιέχουν: Αν δεν είσαι κρεατοφάγος, τα φασόλια και οι φακές είναι περίφημες πηγές πρωτεϊνης και σιδήρου, καθώς και φυλλικού οξέος, φυτικών ινών και ασβεστίου. Τα φασόλια, έχουν επιπλέον και ψευδάργυρο.

5. Άπαχο κρέας

Τι περιέχει: Σίγουρα το γνωρίζεις ότι είναι σημαντική πηγή πρωτεϊνων, όμως αυτό που ίσως δεν ξέρεις είναι ότι το άπαχο μοσχαρίσιο και χοιρινό κρέας είναι πλούσιο σε σίδηρο και βιταμίνες Β.

Διάβασε επίσης: Πώς θα καταλάβεις εάν κυοφορείς αγόρι ή κορίτσι

 

6. Χυμός πορτοκαλιού

Τι περιέχει: Πιές ενα ποτήρι κάθε πρωί, για να γεμίσεις φυλλικό οξύ, κάλιο και φυσικά βιταμίνη C.

7.Γιαούρτι

Τι περιέχει: Εκπληξη! To γιαούρτι περιέχει περισσότερο ασβέστιο σε σχέση με το γάλα. Επιπλέον, περιλαμβάνει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την οικοδόμηση του σκελετού, όπως πρωτεϊνες, βιταμίνες Β και ψευδάργυρο.

8. Βρώμη

Τι περιέχει: Η βρώμη είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεϊνες και βιταμίνη Β6.

9. Φυλλώδη λαχανικά

Τι περιέχουν: Σπανάκι, σπαράγγια, μπρόκολο και λάχανο! Είναι γεμάτα από αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά και οφείλουν να βρίσκονται στα πιάτα όλων μας.

10. Σολομός

Τι περιέχει: Αυτό το λιπαρό ψάρι είναι καταπληκτική πηγή ω-3 λιπαρών οξέων και πρωτεϊνών.

Διάβασε επίσης: 3 λόγοι που είναι ωραίο να είσαι έγκυος το καλοκαίρι

Πηγή 

Home