Thumbnail

Κλαίει το μωρό; Μήπως να δοκιμάσεις την προσέγγιση της Καραϊβικής; Κλαίει το μωρό; Μήπως να δοκιμάσεις την προσέγγιση της Καραϊβικής;

Εμείς μέχρι τώρα ξέραμε τους πειρατές της Καραϊβικής
Αν έχεις πάει ποτέ σε κάποιο νησί της Καραϊβικής, τότε θα έχεις παρατηρήσει τη χαλαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν το καθετί. Ακόμη και το γοερό κλάμα του μωρού.

Κλαίει το μωρό και παθαίνεις πανικό. Δικαιολογημένα, ειδικά εάν είναι το πρώτο σου. Σε πιάνει το άγχος και δεν ξέρεις πώς να το ηρεμήσεις, αφού το τάϊσες, το άλλαξες και δεν έχει πυρετό. 

Όπως σίγουρα θα σου έχουν εξηγήσει, το βρέφος είναι σε άριστη θέση να αντιληφθεί τη συναισθηματική κατάσταση της μητέρας του. Άρα, αν είσαι αγχωμένη, του το μεταφέρεις, με αποτέλεσμα να συνεχίσει να κλαίει, ίσως μάλιστα το κλάμα να γίνει πιο έντονο. 

Διάβασε: Οι ανησυχίες που έχουν μητέρες με νεογέννητο

Δοκίμασε, λοιπόν, την προσέγγιση της Καραϊβικής. Τι ακριβώς θα κάνεις; Με το που θα αρχίσει τη γκρίνια το καμάρι σου, πάρε το αγκαλιά, προσπάθησε να χαλαρώσεις την έκφρασή του προσώπου σου όσο πιο πολύ γίνεται και αρχισε να του λες μερικά καθησυχαστικά λόγια.

Διάβασε ακόμη: Πώς να εφαρμόσεις τη μέθοδο Μοντεσσόρι στο βρεφικό δωμάτιο

Έτσι, είναι σαν να του μεταδίδεις το μήνυμα πως "Δεν υπάρχει πρόβλημα μικρό μου. Η μαμά είναι δίπλα σου". Πώς θα αντιδράσει το μωρό; Θα αρχίσει να γκρινιάζει και να κλαίει λιγότερο και να παίζει περισσότερο.

Όσα θέλουν να ξέρουν οι γονείς γύρω από τη βρεφική και τη νηπιακή κολύμβηση. 

 

Πηγή 

Home