Thumbnail

Γάμος για δεύτερη φορά; Γάμος για δεύτερη φορά;

Τι πρέπει να γνωρίζεις πριν ξαναπαντρευτείς
Στην εποχή μας ο αριθμός των διαζυγίων αυξάνεται! Παράλληλα, αυξάνονται και οι δεύτεροι γάμοι για ένα από τα δύο άτομα. Συχνά στους δεύτερους γάμους, υπάρχουν και παιδιά από τον πρώτο γάμο. Πολλές φορές, το ζευγάρι στον δεύτερο γάμο, αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες, που αφορούν στη δική του σχέση, στα παιδιά από ένα προηγούμενο γάμο, στη νέα οικογένεια που δημιουργούν, στις σχέσεις με τις οικογένειες των νέων πεθερικών ή ακόμα υπάρχουν θέματα με τον/την πρώην σύζυγο. Όμως, όσο κι αν γνωρίζουν οι άνθρωποι ότι θα υπάρχον προκλήσεις, προχωρούν σε δεύτερο γάμο, αποφασισμένοι να δημιουργήσουν μια επιτυχημένη σχέση, να αποκτήσουν μια όμορφη συζυγική και οικογενειακή ζωή. 

Παρά όμως την αποφασιστικότητα που παρατηρείται, υπάρχουν δυστυχώς και περιπτώσεις που το νέο ζευγάρι δεν καταφέρνει να ξεπεράσει τις δυσκολίες και τα εμπόδια που υπάρχουν. Είναι λοιπόν σημαντικό τα άτομα που σκέφτονται να προχωρήσουν σε δεύτερο γάμο, να γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες της νέας κατάστασης πριν από την απόφαση για νέο γάμο, διότι έτσι, θα μπορούν καλύτερα να αντιμετωπίσουν τις όποιες δυσκολίες εμφανιστούν. 

Καταρχήν, καλό θα ήταν, πριν από την απόφαση για ένα νέο γάμο, κάποιος να εξετάσει κατά πόσο έχει ξεπεράσει τα ψυχολογικά τραύματα που του έχει προκαλέσει ο προηγούμενός του γάμος. Κάποιοι χρειάζονται μέχρι και 2 χρόνια για να ανακάμψουν και να προσαρμοστούν στη νέα τους πραγματικότητα μετά από ένα διαζύγιο. Ειδικά, αν έχει πληγωθεί πολύ με το τέλος του γάμου του, καθώς δεν θα ήθελε να καταλήξει σε διαζύγιο. Άλλοι πάλι, πιστεύουν ότι δεν χρειάζονται χρόνο και προχωρούν σχεδόν αμέσως στη δημιουργία ενός νέου γάμου.  

Διάβασε ακόμη: Μετά τον γάμο αυξάνεται η αυτοσυγκράτηση | MyLife

gamos2

Είναι λοιπόν σημαντικό να αναγνωρίζει κάποιος εάν ακόμη έχει έντονα αισθήματα θυμού, στεναχώριας και λύπης λόγω της προηγούμενης του σχέσης. Έχει απαλλαχθεί από σκέψεις που τον ταλαιπωρούν;  Έχει αποκτήσει ξανά το αίσθημα αυτοπεποίθησης ; Έχει προσαρμοστεί στο να ζει μόνος; Όταν πάρει τις αποφάσεις του, ψύχραιμα και αντικειμενικά, τότε θα μπορεί να κοιτάξει προς τα μπρος με αισιοδοξία. 

Θα πρέπει το άτομο να νιώσει συναισθηματικά απαλλαγμένο από αρνητικές προηγούμενες δυσάρεστες καταστάσεις και με καθαρό μυαλό να προχωρήσει μπροστά, αλλά και στη δημιουργία ενός δεύτερου γάμου. 

Με λίγα λόγια, είτε είσαι γυναίκα, είτε είσαι άντρας, χρειάζεται να μείνεις μόνη/μόνος σου για ένα χρονικό διάστημα, ώστε να νιώσεις ότι συναισθηματικά ωρίμασες, για να προχωρήσεις σε ένα νέο γάμο.  

Σκέψου πρώτα τους λόγους που επιθυμείς να ξαναπαντρευτείς, ανάλυσέ τους!

gamos3

Διάβασε ακόμη: Κάνε αυτό το πείραμα για να δεις εάν ο γάμος σου θα κρατήσει | MyLife

Βάλε τα όλα κάτω και ψύχραιμα πάρε τις αποφάσεις σου.

Η επιλογή του νέου ή της νέας συζύγου, έχει αναπόφευκτα τεράστια σημασία. Σε περίπτωση αμφιβολιών είναι προτιμότερο να δίνεται περισσότερος χρόνος. Το να είναι κάποιος ερωτευμένος, δεν είναι από μόνο του αρκετό για να δείξει ότι η οικογενειακή ζωή που θα ακολουθήσει το γάμο θα είναι επιτυχημένη. Όταν περάσει η φάση του έρωτα και του ενθουσιασμού, μπορεί να προκύψουν νέες πτυχές στη σχέση και αλληλοεπιδράσεις.

Για το λόγο αυτό πολλά ζευγάρια προτού προχωρήσουν σε ένα δεύτερο γάμο, προτιμούν να ζουν μαζί για ένα χρονικό διάστημα. Φυσικά αυτό μπορεί να βοηθήσει. Να θυμάσαι όμως,  δεν είναι το ίδιο όπως μετά από το γάμο. Ειδικά αν υπάρχουν παιδιά από προηγούμενο γάμο, μπορεί η εν λόγω διευθέτηση να τους δημιουργεί αισθήματα ανασφάλειας και γι' αυτό να χρειάζονται καθησυχασμό.

Κάτι πολύ σημαντικό που δεν πρέπει να ξεχνάμε, είναι ότι τα παιδιά, μπορεί να μην έχουν αποδεχθεί ούτε τον χωρισμό των γονιών τους, ούτε και το νέο άτομο στη ζωή του μπαμπά ή της μαμάς.  Χρειάζεται μια περίοδος προσαρμογής και για τα παιδιά, καθώς καλούνται να ζήσουν μια νέα οικογενειακή πραγματικότητα. 

Το νέο ζευγάρι θα πρέπει να έχει υπομονή, ευαισθησία και θέληση για την καλύτερη δυνατή εξέλιξη και επιτυχία.

Αν νιώσεις ότι αδυνατείς να ανταπεξέλθεις στη νέα πραγματικότητα, μη φοβηθείς να επισκεφθείς εξειδικευμένο σύμβουλο γάμου για να σε βοηθήσει.

Ζήτα βοήθεια! Δεν είναι ντροπή! 

Διάβασε ακόμη: Ο γάμος γίνεται καλύτερος με τα χρόνια | MyLife

Πηγή

Home