Thumbnail

5 μεγάλες αλλαγές που φέρνει ένα μωρό ανάμεσα σε ένα ζευγάρι 5 μεγάλες αλλαγές που φέρνει ένα μωρό ανάμεσα σε ένα ζευγάρι

Πώς ένα μωρό βάζει τη σχέση σε δοκιμασία και ο τρόπος να το αντιμετωπίσεις
Ο ερχομός ενός μωρού στη ζωή ενός ζευγαριού είναι από μόνο του μια τεράστια αλλαγή. Όλα όσα θεωρούσες δεδομένα, ανατρέπονται με την είσοδο του νέου μέλους στο σπίτι, φέρνοντας τα πάνω-κάτω στη σχέση με το σύντροφό σου. 

Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να σε βάλει στη διαδικασία του άγχους. Αντίθετα, θα πρέπει να σταθείς δυνατή προκειμένου να βγεις αλώβητη μέσα από τα νέα δεδομένα της ζωής.

Πιο κάτω θα δεις τις 5 μεγάλες αλλαγές που φέρνει στη ζωή σου ο ερχομός του μωρού, πόσο μπορεί να επηρεάσει τη σχέση με το σύντροφό σου αλλά και πώς να σταθείς «βράχος» στο πρόβλημα.

1. Τρελά ξενύχτια 

Και δεν μιλάμε για τα μπαράκια και τα ποτάκια με τους φίλους. Μιλάμε για τα αδιάκοπα κλάματα, τις αλλαγές πάνας, τον θηλασμό, τους κολικούς... Το περνάς μόνη σου όλο αυτό; Επειδή οι έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχουν μαμάδες που είναι «επικίνδυνα εξουθενωμένες για μήνες», συζήτησε με τον μπαμπά πόσο μπορεί να σε βοηθάει τα βράδια και με ποιο τρόπο, ώστε να κοιμάσαι κι εσύ λίγο.  

2. Αχαλίνωτο σεξ

Μπορεί ο σύντροφός σου να νομίζει ότι είστε το μόνο ζευγάρι που όταν κάνει παιδί, η διάθεση για σεξ κρύβεται πίσω από τον αποστειρωτή μπουκαλιών και τη στοίβα με τις πάνες. Καλό είναι να το συζητήσετε ανοιχτά και να δώσετε λίγο χρόνο στο πάθος. Ακόμα κι αν έφυγε για λίγο, το σίγουρο είναι ότι σύντομα θα επιστρέψει.  

3. Άπλετος χρόνος

Ναι, είναι αυτή η φάση της ζωής σου που θέλεις τουλάχιστον 32 ώρες αντί για 24. Για να προλαβαίνεις να θηλάσεις, να αλλάξεις, να ντύσεις, να νανουρίσεις, να βάλεις και ένα ψητό στο φούρνο. Μέσα σε όλα αυτά θα πρέπει να βρεις χρόνο για σένα και τον άντρα σου. Για λίγη κουβεντούλα, ένα ποτήρι κρασί, λίγη αγκαλίτσα στον καναπέ. 

couple

 

4. Χαρωπή μάνα και νοικοκυρά

Οι δουλειές δεν τελειώνουν ποτέ. Κι αν έχεις κλειστεί στο σπίτι με το μωρό, τα βλέπεις όλα μπροστά σου, ασιδέρωτα, άπλυτα, ασφουγγάριστα. Θα εξαντληθείς. Ζήτα τη βοήθεια του συντρόφου σου, ακόμα κι αν δεν το ‘χει με τα οικιακά. Σίγουρα θα υπάρχει κάτι να κάνει για να νιώσεις λίγο καλύτερα. 

 

5. «Εμένα η μάνα μου...»

Γονείς για πρώτη φορά; Οκ, είναι εμπειρία και δεν φανταζόσουν ποτέ ότι θα μαλώνατε πάνω από το χυμένο γάλα- στην κυριολεξία. Εκείνος και εσύ μεγαλώσατε διαφορετικά, και μπορεί να αγαπιέστε, αλλά ίσως έχετε διαφορετικές απόψεις για την ανατροφή των παιδιών. Το σίγουρο είναι ότι λάθη θα γίνουν. Ας μην είστε και αντίπαλοι. Μείνετε στο ίδιο στρατόπεδο και όλα θα φαίνονται πιο ξεκάθαρα!

Πηγή

 

Home