Thumbnail

Γιατί δεν παράγεις αρκετό γάλα κατά τη διάρκεια του θηλασμού; Γιατί δεν παράγεις αρκετό γάλα κατά τη διάρκεια του θηλασμού;

Μια όμορφη περίοδος στη ζωή μιας νέας μαμάς, που όμως έχει και τις δυσκολίες της
Έχεις αποφασίσει να θηλάσει το παιδί σου. Δεν χρειάζεται λοιπόν να σου απαριθμήσουμε τα οφέλη του μητρικού θηλασμού. Παρατηρήσες, όμως, έντρομη πως δεν παράγεις αρκετό γάλα. Ίσως αυτό να οφείλεται στους πιο κάτω λόγους.

Δίνεις συμπλήρωμα ξένου γάλακτος

Αν ακολουθείς μεικτή διατροφή για το παιδί σου, δηλαδή θηλάζεις και ταυτόχρονα του προσφέρεις γάλα σε σκόνη, τότε χωρίς να το καταλάβεις, μειώνεις την παραγωγή του δικού σου γάλακτος.

Διακοπή νυκτερινού ταίσματος

 Όλοι οι γονείς περιμένουν με ανυπομονησία τη στιγμή που το μωράκι τους θα κοιμηθεί ολόκληρη τη νύχτα, όμως πρέπει να γνωρίζεις ότι τα νυχτερινά ταΐσματα είναι απαραίτητα για την εδραίωση του θηλασμού, ενώ ο νυχτερινός θηλασμός ενισχύει τη διάρκεια της γαλουχίας.

Διάβασε ακόμη: Μητρικός θηλασμός: Μια καλή αρχή για τη ζωή

Προσφέρεις στο παιδί πιπίλα

Αν το μωράκι σου κλαίει επειδή πεινά κι εσύ αντί να το βάλεις στο στήθος τού προσφέρεις την πιπίλα, τότε χάνει γεύματα, με συνέπεια να μειώνεται και η παραγωγή σου, αφού όσο λιγότερο θηλάζεις, τόσο λιγότερο γάλα έχεις.

Επιλόχειος κατάθλιψη

Πολύ συχνά οι μανούλες που υποφέρουν από επιλόχειο κατάθλιψη, ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνουν, έχουν μειωμένη παραγωγή γάλακτος.

Διάβασε ακόμη: Διατροφή κατά την περίοδο του θηλασμού

Αντισύλληψη

 Πολλές μανούλες που θηλάζουν και ταυτόχρονα παίρνουν αντισυλληπτικά χάπια είναι πιθανόν να δουν την παραγωγή του γάλακτός τους να μειώνεται.

Πηγή 

 

Home