Thumbnail

Βάφτιση: Ιδέες για τον στολισμό του τραπεζιού της δεξίωσης Βάφτιση: Ιδέες για τον στολισμό του τραπεζιού της δεξίωσης

5 πρωτότυπες προτάσεις που θα κάνουν αίσθηση
Λατρεύεις το παιδί σου και κοντεύει η ώρα που θα κάνει τη βουτιά του στην κολυμπήθρα, αλλά δε θέλεις να μπεις στο καλούπι της... κοινοτυπίας που συνοδεύει συνήθως τον στολισμό του τραπεζιού της βάφτισης; Ευτυχώς για σένα, υπάρχει λύση να προσπεράσεις τα αεροπλάνα, τις πεταλούδες, τους ήρωες των παιδικών ταινιών και των παραμυθιών και, παράλληλα, να αφήσεις τις καλύτερες εντυπώσεις στους καλεσμένους σας!

Ακολουθούν 5 προτάσεις για τον στολισμό του τραπεζιού της βάφτισης που ξεφεύγουν από τα κλασικά και τα συνηθισμένα:

Χρησιμοποίησε ως πηγή έμπνευσης το τραπεζομάντηλο

Επίλεξε ένα χαρούμενο, πολύχρωμο και κομψό τραπεζομάντηλο (π.χ. φλοράλ) και στόλισε το τραπέζι σου με βάση αυτό. Πώς; Επίλεξε σερβίτσια και διακοσμητικά αξεσουάρ ταιριαστά με ή εμπνευσμένα από το βασικό χρώμα του. Για να δώσεις ένα πιο παραμυθένιο, παιχνιδιάρικο και γλυκό τόνο στον στολισμό σου, πλαισίωσε το τραπέζι με χάρτινα φαναράκια σε διάφορα χρώματα και μεγέθη, χαριτωμένες μινιατούρες και κομψές ανθοσυνθέσεις.

Παίξε σοφιστικέ

Όταν σκέφτεσαι τη λέξη «βάφτιση», ο νους σου πάει σε ροζ και γαλάζιες συνθέσεις, σωστά; Κι όμως μπορείς να σπάσετε την παράδοση που επιμένει σε αυτά τα δύο χρώματα χωρίς να βγείς από το φάσμα της διαχρονικότητας. Τόλμησε λοιπόν να παίξεις με το ασπρόμαυρο στον στολισμό για το τραπέζι της δεξίωσης. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός, μάλιστα, θα αναδειχθεί αν εντάξεις κίτρινες ή χρυσές λεπτομέρειες στα σερβίτσια και τα διακοσμητικά αξεσουάρ σου.

Διάβασε επίσης: Πώς να φτιάξεις DIY μπομπονιέρες για το γάμο και τη βάφτιση

Σκέψου γεωμετρικά

Μερικές φορές, η απλότητα κερδίζει τις εντυπώσεις! Με δεδομένο μάλιστα ότι η γεωμετρία και τα γεωμετρικά σχήματα αποτελούν μια από τις πιο hot διακοσμητικές τάσεις για φέτος, σε προτρέπουμε να τη φέρεις και στη βάφτιση του μικρού σου: από το τραπεζομάντηλο και τα βάζα μέχρι τις χαρτοπετσέτες και τις γιρλάντες! Αν μάλιστα επιλέξεις τη μονοχρωμία και αποφασίσεις να συνδυάσεις διαφορετικές αποχρώσεις του κεντρικού χρώματος που έχεις διαλέξει για τη βάφτιση (μπλε, γαλάζιο, ροζ, κίτρινο, κ. ά.), τότε θα κερδίσετε (κι) έξτρα πόντους κομψότητας!

Χάραξε (διαφορετική) πορεία

Είναι γεγονός ότι το ναυτικό στιλ έχει την τιμητική του το καλοκαίρι: από τη διακόσμηση του σπιτιού μέχρι τα ρούχα που φοράμε και τις κοινωνικές εκδηλώσεις. Αν, λοιπόν, στο πρόσωπο του μικρού ή της μικρής σου βλέπεις ένα λαμπρό μέλλον... κοντά στο νερό δεν έχεις παρά να εντάξεις το θαλασσινό στιλ στον στολισμό της βάφτισής του. Εμείς, ωστόσο, σου προτείνουμε να το πας λίγο... παραπέρα και να παίξεις με πιο απαλές αποχρώσεις του μπλε και του ροζ. Τέλος, για ένα πιο κομψό, πολυτελές και φρέσκο αποτέλεσμα, προτίμησε να συνδυάσεις τις ναυτικές ρίγες με ρουστίκ και πρωτότυπα διακοσμητικά αξεσουάρ, όπως είναι τα ξύλινα βάζα, τα κοράλλια και τα σερβίτσια με αμμοβολή.

Επιστροφή στην... πόλη

Μπορεί οι περισσότεροι να χρησιμοποιούν αγαπημένα παραμύθια ως πηγή έμπνευσης για το θέμα της βάφτισής τους. Εμείς, όμως, σου προτείνουμε να επιλέξεις την αγαπημένη σου χώρα ή πόλη ως κεντρικό θέμα για το στολισμό του τραπεζιού της βάφτισης. Από τα λουλούδια, και το τραπεζομάντηλο μέχρι τα βασικά χρώματα, το φαγητό αλλά και τα διακοσμητικά αξεσουάρ με τα οποία θα συμπληρώσεις τον στολισμό του τραπεζιού, ένα πράγμα είναι βέβαιο: η πρωτοτυπία σας θα συζητηθεί και θα ενθουσιάσει!

Διάβασε ακόμη:

Ιδέες για διακόσμηση βάπτισης

Ποια δικαιολογητικά είναι απαραίτητα για μια βάφτιση;

Πηγή

Home