Thumbnail

Προσοχή στις κινήσεις σου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης Προσοχή στις κινήσεις σου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Πώς να αποφύγεις μία πιθανή πτώση
Αν είσαι έγκυος, επιβάλλεται να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική στον τρόπο που κινείσαι. Μια πιθανή πτώση μπορεί να σου προκαλέσει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, συνεπώς είναι ανεπιθύμητη.

Μία πτώση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ένα σοβαρό περιστατικό, καθώς ένα δυνατό πέσιμο θα μπορούσε να προκαλέσει πρόωρο τοκετό. Σε περίπτωση πτώσης, ακόμα κι αν δεν πονάς, πρέπει να ενημερώσεις τον γιατρό σου.

Ποια είναι τα μέτρα, λοιπόν, που χρειάζεται να λάβεις για να αποφύγεις μία πιθανή πτώση;

Ασφαλές σπίτι

Σιγουρέψου πως το πάτωμα στο σπίτι δε γλιστράει, ξεφορτώσου επικίνδυνα καλώδια και πρόσθεσε φωτισμό σε σκοτεινά σημεία του σπιτιού που δεν υπάρχει. Στο μπάνιο να έχεις πάντοτε αδιάβροχα χαλάκια, ένα στην μπανιέρα και ένα όταν βγαίνεις, για να μη γλιστρήσεις.

Προσεκτικό περπάτημα

Προσπάθησε να μην αφαιρείσαι. Να περπατάς προσεκτικά εντός και εκτός σπιτιού και να μην ανεβαίνεις σε σκάλες ή σε καρέκλες. Γενικώς, να παίρνεις τον χρόνο σου όταν κινείσαι και να μη βιάζεσαι.

Διάβασε ακόμα:

Εγκυμοσύνη μετά τα 35

Πώς να αντιμετωπίσεις τα πρησμένα πόδια στην εγκυμοσύνη

Αναπαυτικά παπούτσια

Ξέχασε τα τακούνια! Σημασία αυτή τη στιγμή έχει η άνεση κι όχι η θηλυκότητα. Προμηθεύσου αναπαυτικά παπούτσια, κατά προτίμηση αθλητικά, τα οποία να είναι ίσια και στο σωστό μέγεθος.

Αποφυγή ζαλάδων

Στην παρούσα φάση είσαι πιο επιρρεπής στην αφυδάτωση και η πίεση πέφτει πιο εύκολα αν δεν τρως επαρκώς. Για να αποφύγεις τις ζαλάδες, να πίνεις πολύ νερό και να τρως μικρά γεύματα και σνακ μέσα στην ημέρα. Επιπλέον, να φοράς ελαφριά και χαλαρά ρούχα και να μη σηκώνεσαι ποτέ απότομα.

Διάβασε επίσης: Εγκυμοσύνη και ζώνη ασφαλείας

 

Πηγή

Home