Thumbnail

Πρώτο αεροπορικό ταξίδι με το μωρό σου; Πρώτο αεροπορικό ταξίδι με το μωρό σου;

2 συμβουλές για να να του προσφέρεις  άνεση και ασφάλεια
Το καλοκαίρι τρέχει μπροστά μας, οι καλοκαιρινές διακοπές έχουν την τιμητική τους και πολλές είναι οι μανούλες που θα ταξιδέψουν για πρώτη φορά με το μωρό τους, το νέο μέλος της οικογένειας. 

Αναμφίβολα το άγχος για το πώς θα αντιδράσει το μωρό σου στην πτήση, σε προβληματίζει. Θα πρέπει να είσαι ανάλογα προετοιμασμένη, για κάθε ενδεχόμενο που μπορεί να προκύψει και να προκαλέσει δυσφορία και ανησυχία στο μωρό.

«Του φρονίμου τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» λέει η γιαγιά μου! 

Διάβασε προσεκτικά τις πιο κάτω συμβουλές ώστε να προετοιμαστείς κατάλληλα και το ταξίδι να γίνει «παιχνιδάκι»

Φαγητό: 

Ένα πεινασμένο μωρό είναι συνήθως ένα μωρό με… γκρίνια!  Φρόντισε να ταιριάξεις τους χρόνους της πτήσης και τους χρόνους ταϊσματος του μωρού σου. Όσο  το μωρό είναι απασχολημένο με το θηλασμό ή το μπιμπερό του, δύσκολα θα είναι κακόκεφο. Να θυμάσαι πως η κατάποση του γάλακτος βοηθάει στην αποφυγή του πόνου που προκαλείται στα αυτιά των μωρών. Σε περίπτωση καθυστερήσεων τώρα, καλό είναι να έχεις προνοήσει για τα γεύματα του μωρού, ώστε να μπορούν να γίνουν τουλάχιστον δύο παραπάνω από αυτά που υπό κανονικές συνθήκες θα έκανε.

Διάβασε ακόμη: Πώς θα αποφύγεις την αφυδάτωση καθώς ταξιδεύεις

Ύπνος

Ένα κουρασμένο μωρό είναι συνήθως ένα μωρό με… γκρίνια! Η διατήρηση ενός σταθερού προγράμματος ύπνου που έχει συνηθίσει το μωρό είναι αναγκαία πριν και κατά τη διάρκεια μιας πτήσης! Προσπάθησε να συμπίπτουν όσο είναι δυνατό οι πτήσεις στις ώρες ύπνου του μωρού, καθώς θα διευκολύνει και εκείνο, αλλά και εσένα όταν βρεθείτε στο αεροπλάνο. Σημαντικός παράγοντας είναι και τα άνετα ρουχαλάκια για να νιώθει ασφαλές στην αγκαλιά σου. Συνδυάζοντας  τάισμα και ύπνο, τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα.  

Διάβασε: Λίστα με τις ομορφότερες χώρες του κόσμου για το 2019

Διάβασε επίσης:

 

Το να ταξιδεύεις με τα παιδιά σου όσο είναι μικρά, είναι μια καλή ιδέα!

 

Πηγή

Home