Thumbnail

Το να ταξιδεύεις με τα παιδιά σου όσο είναι μικρά, είναι μια καλή ιδέα! Το να ταξιδεύεις με τα παιδιά σου όσο είναι μικρά, είναι μια καλή ιδέα!

Υπάρχουν λόγοι για να το κάνεις ακόμα κι αν έχεις ενδοιασμούς
Κάποιες φορές ίσως να σκέφτεσαι πως αν πάρεις τα παιδιά σου μαζί σου σε ένα ταξίδι είναι μια δύσκολη υπόθεση, ειδικά όταν βρίσκονται σε πολύ μικρή ηλικία. Σίγουρα είναι κάτι που προϋποθέτει τρέξιμο και προκαλεί άγχος, ωστόσο υπάρχουν λόγοι για να το ξανασκεφτείς.

Όταν πας ένα οικογενειακό ταξίδι με τα παιδιά σου:

Δε χρειάζονται κάτι ιδιαίτερο για να είναι χαρούμενα

Τα παιδιά χαίρονται με μικρά πράγματα. Σ' ένα ταξίδι θα δουν μέρη για πρώτη φορά κι αυτό θα είναι κάτι που σίγουρα θα τα ενθουσιάσει. Ακόμα κι αν δουν κάτι που για σένα είναι απλό και κοινότυπο, αυτά το ανακαλύπτουν πρώτη φορά, οπότε είναι ικανοποιημένα και δεν έχουν περισσότερες απαιτήσεις.

Δημιουργούν κοινές εμπειρίες μεταξύ τους

Είναι ένας τρόπος για τα αδέλφια ώστε να μοιραστούν κοινές εμπειρίες, να έρθουν πιο κοντά και να ζήσουν όμορφες στιγμές. Έτσι θα καταλάβουν πόσο νοιάζεται κι αγαπά το ένα το άλλο, ακόμα κι αν μαλώνουν.

Διάβασε επίσης:

Σχολικές εξετάσεις: Πώς να βοηθήσεις το παιδί σου που αγχώνεται

Πώς να βοηθήσεις το παιδί σου να μη χασομερά

Δημιουργούν τις πρώτες τους αναμνήσεις 

Ένα ταξίδι χαράζεται έντονα στη μνήμη ενός παιδιού. Μ' αυτόν τον τρόπο δημιουργεί τις πρώτες του αναμνήσεις, οι οποίες θα τον συντροφεύουν μια ολόκληρη ζωή.

Πάνε για ύπνο νωρίς

Ναι, ίσως αυτό είναι ένα κίνητρο για σένα. Η κάθε μέρα ενός ταξιδιού είναι εξαντλητική για ένα παιδί, με αποτέλεσμα να πηγαίνει νωρίς για ύπνο κι εσύ να βρίσκεις χρόνο να χαλαρώσεις!

Διάβασε ακόμα: Σταμάτα να ρωτάς το παιδί σου αν πέρασε καλά στο σχολείο

Πηγή

Home