Πώς να φτιάξεις παγωτό σε λίγα λεπτά

Η συνταγή είναι για 8 μερίδες.

Yλικά που θα χρειαστείς για τη συνταγή:

  • 250 γραμ. φυτική σαντιγί (1 συσκευασία)

  • 400 γραμ. ζαχαρούχο γάλα (1 συσκευασία)

  • 410 γραμ. γάλα εβαπορέ (1 συσκευασία)

  • 1 ½ κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

  • βανίλια

Διάβασε επίσης: 

Πώς να φτιάξεις σπιτική φραουλάδα

Για μια εβδομάδα απολαμβάνουμε κυπριακό πρόγευμα και brunch στα ξενοδοχεία της Louis Hotels

Πώς θα εκτελέσεις τη συνταγή:

  • Χτύπησε για 5΄ τη φυτική σαντιγί με μίξερ χειρός, ώστε να αφρατέψει καλά και να φουσκώσει, προσθέτοντας λίγο-λίγο το ζαχαρούχο γάλα. Έτσι, το μείγμα γίνεται μια παχιά κρέμα.

  • Πρόσθεσε σιγά-σιγά το εβαπορέ, χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ, γιατί το μείγμα αραιώνει και πιτσιλάει.

  • Πρόσθεσε τη βανίλια.

  • Πάγωσε το παγωτό για περίπου 1 ώρα, μέχρι να αρχίσει να πήζει.

  • Ξαναχτύπα το σε δυνατή ταχύτητα για 5′ με το μίξερ χειρός, ώστε να αφρατέψει καλά.

  • Επανάλαβε τη διαδικασία 2-3 φορές, ώστε να είναι πιο αφράτο το αποτέλεσμα

  • Βάλ' το να παγώσει στην κατάψυξη.

Tip: 

Δώσε στο παγωτό σου τη γεύση που επιθυμείς. Θα μπορούσες, για παράδειγμα, να χτυπήσεις με το μίξερ στο μείγμα, καλής ποιότητας κακάο ή τρίμμα σοκολάτας ή πουρέ φρέσκων φρούτων.

 Δες ακόμα: Πώς να συντηρήσεις τις σοκολάτες στο σπίτι αναλόγως του είδους τους

Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ