Πώς να φτιάξεις σπιτική φραουλάδα
Τι θα χρειαστείς:
Υλικά
8 φλιτζάνια πολτοποιημένες φρέσκες φράουλες (περίπου 1½ κιλό)
1/4 του φλιτζανιού χυμό λεμονιού
4 φλιτζάνια ζάχαρη
Σκεύη Μπλέντερ
1 μεγάλη κατσαρόλα
1 σουρωτήρι
1 βαθιά γαβάθα
1 μεγάλο κομμάτι τουλπάνι
1 αποστειρωμένο βάζο
500 γρ., με καπάκι
Διάβασε επίσης:
Για μια εβδομάδα απολαμβάνουμε κυπριακό πρόγευμα και brunch στα ξενοδοχεία της Louis Hotels
Πώς να συντηρήσεις τις σοκολάτες στο σπίτι αναλόγως του είδους τους
Πώς θα εκτελέσεις τη συνταγή:
- Ρίξε τις πολτοποιημένες φράουλες στην κατσαρόλα και βάλ' την σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας πού και πού μέχρι να πάρουν βράση.
- Κάλυψε το σουρωτήρι εσωτερικά με διπλό τουλπάνι (που μπορείς να στηρίξεις στο χείλος με 4 μανταλάκια) και ακούμπησέ το μέσα στη γαβάθα. Άδειασε τον πολτό της φράουλας μέσα στο σουρωτήρι και άφησ' τον τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να στραγγίξει όλος ο χυμός (περίπου 4 φλιτζάνια).
- Βάλε πάλι το χυμό που συγκέντρωσες στην κατσαρόλα και πρόσθεσε τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού.
- Τοποθέτησε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το σιρόπι να πάρει βράση. Άσ' το να κοχλάσει για 1 περίπου λεπτό.
- Ρίξε το καυτό σιρόπι στο ζεστό αποστειρωμένο βάζο, αφήνοντας κενό 2 περίπου εκατοστών από το χείλος.
- Καθάρισε το χείλος του βάζου με ένα υγρό πανί και κλείσε το καπάκι.
Δες ακόμα: Πώς να φτιάξεις bloody hell cocktail
Πώς να διατηρήσεις το σιρόπι:
- Αν πρόκειται να καταναλώσεις το σιρόπι το πολύ μέσα σε 10 ημέρες, αφού κρυώσει το διατηρείς στο ψυγείο.
- Αν θέλεις να το φυλάξεις για περισσότερο χρόνο, πρέπει να ρίξεις σε μια μεγάλη κατσαρόλα τόσο νερό όσο για να καλυφθεί το σιρόπι μέσα στο βάζο, να τυλίξεις με μια πετσέτα της κουζίνας το βάζο για να μη σπάσει με το βρασμό και να το αφήσεις να βράσει σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
Σερβίρισμα:
Για να φτιάξεις τη φραουλάδα, θα διαλύσεις 2 δάχτυλα σιρόπι σε παγωμένο νερό, λεμονάδα ή σόδα
Σέρβιρε τη φραουλάδα με παγάκια, φύλλα μέντας, ολόκληρες φράουλες ή χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
Tip: Zαχάρωσε τα χείλη του ποτηριού για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.