Η συνταγή είναι για 8 μερίδες.
Yλικά που θα χρειαστείς για τη συνταγή:
- 250 γραμ. φυτική σαντιγί (1 συσκευασία)
- 400 γραμ. ζαχαρούχο γάλα (1 συσκευασία)
- 410 γραμ. γάλα εβαπορέ (1 συσκευασία)
- 1 ½ κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- βανίλια
Διάβασε επίσης:
Πώς να φτιάξεις σπιτική φραουλάδα
Για μια εβδομάδα απολαμβάνουμε κυπριακό πρόγευμα και brunch στα ξενοδοχεία της Louis Hotels
Πώς θα εκτελέσεις τη συνταγή:
- Χτύπησε για 5΄ τη φυτική σαντιγί με μίξερ χειρός, ώστε να αφρατέψει καλά και να φουσκώσει, προσθέτοντας λίγο-λίγο το ζαχαρούχο γάλα. Έτσι, το μείγμα γίνεται μια παχιά κρέμα.
- Πρόσθεσε σιγά-σιγά το εβαπορέ, χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ, γιατί το μείγμα αραιώνει και πιτσιλάει.
- Πρόσθεσε τη βανίλια.
- Πάγωσε το παγωτό για περίπου 1 ώρα, μέχρι να αρχίσει να πήζει.
- Ξαναχτύπα το σε δυνατή ταχύτητα για 5′ με το μίξερ χειρός, ώστε να αφρατέψει καλά.
- Επανάλαβε τη διαδικασία 2-3 φορές, ώστε να είναι πιο αφράτο το αποτέλεσμα
- Βάλ' το να παγώσει στην κατάψυξη.
Tip:
Δώσε στο παγωτό σου τη γεύση που επιθυμείς. Θα μπορούσες, για παράδειγμα, να χτυπήσεις με το μίξερ στο μείγμα, καλής ποιότητας κακάο ή τρίμμα σοκολάτας ή πουρέ φρέσκων φρούτων.
Δες ακόμα: Πώς να συντηρήσεις τις σοκολάτες στο σπίτι αναλόγως του είδους τους