Thumbnail

Πώς να συντηρήσεις τις σοκολάτες στο σπίτι αναλόγως του είδους τους Πώς να συντηρήσεις τις σοκολάτες στο σπίτι αναλόγως του είδους τους

Πότε χρειάζονται ψυγείο και πότε όχι
Η σοκολάτα είναι μια μικρή ―καθημερινή― απόλαυση. Σίγουρα θα έχεις κάποιας μορφής σοκολάτα μέσα στο σπίτι σου. Χρειάζεται, όμως να ξέρεις πώς να τη συντηρήσεις, αναλόγως του είδους της.

Αν είναι κακάο

Το κακάο χρειάζεται να αποθηκευτεί σε ένα αεροστεγές δοχείο, σε κάποιο σκοτεινό μέρος · και σε θερμοκρασία δωματίου. Προσοχή! Αν το βάλεις στο ψυγείο θα χαλάσει.

Αν είναι μπάρες σοκολάτας

Οι μπάρες σοκολάτας χρειάζονται ένα δροσερό χώρο, στο οποίο να μην έχουν επαφή με τον ήλιο. Επίλεξε να τις αποθηκεύσεις σε ένα ντουλάπι ή ακόμα και στο το ψυγείο

Διάβασε επίσης:

Διάλεξε τα σωστά όσπρια και μαγείρεψέ τα με τον σωστό τρόπο

Πώς να φτιάξεις λαζάνια με σπανάκι

Αν είναι chips σοκολάτας

Η συσκευασία των chips σοκολάτας, τα οποία χρησιμοποιούνται σε γλυκά, χρειάζεται να είναι καλά κλεισμένη. Αν κι αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες, λόγω του ότι περιέχουν λιγότερη ποσότητα βουτύρου κακάο απ' τις κανονικές σοκολάτες, προτίμησε να τα αποθηκεύσεις στον ίδιο χώρο με τις μπάρες σοκολάτας.

Αν είναι τρουφάκια

Αν τα τρουφάκια είναι φρέσκα, βάλ' τα σε ένα αεροστεγές σκεύος· κι έπειτα τοποθέτησέ τα στο ψυγείο. Σε διαφορετική περίπτωση, φύλαξέ το σε ένα δροσερό μέρος, όπως ένα ντουλάπι, στο οποίο θα είναι προστατευμένα απ' τον ήλιο.

Δες ακόμα:

Πώς να φτιάξεις βασική ζύμη για πίτσα

Πηγή

Home