Thumbnail

Στο εξοχικό… όλα λευκά Στο εξοχικό… όλα λευκά

Πρακτικό και πάντα μέσα στη μόδα. Ο λόγος για το λευκό, τον βασιλιά των χρωμάτων και πού αλλού; Στο σπίτι στη θάλασσα
Ένα εξοχικό σπίτι είναι το απόλυτο όνειρο καθενός από εμάς. Απεικονίζει ένα αίσθημα θαλπωρής, άνεσης και υπέροχου design. Για τους λόγους αυτούς και μόνο, το εξοχικό σπίτι λειτουργεί συμπληρωματικά, δεδομένου ότι είναι ένα άνετο και ευχάριστο μέρος για διακοπές. Ένας τρόπος για να δημιουργήσεις το τέλειο καλοκαιρινό σκηνικό είναι με μια ολόλευκη διακόσμηση. Όταν εφαρμόζεται σωστά, μια λευκή παλέτα μπορεί να ανοίξει τον χώρο σ' ένα δωμάτιο και να παρέχει μια βάση από την οποία η επίπλωση, με τέχνη και τα κατάλληλα αξεσουάρ, μπορεί πραγματικά να λάμψει.

beach8

Ένας χώρος που μας εκφράζει και ανταποκρίνεται σε όλες τις αισθητικές μας επιλογές είναι το καθημερινό καθιστικό. Η διακόσμηση στο ελληνικό εξοχικό στο νησί είναι από μόνη της μινιμάλ. Οι χώροι είναι σχεδόν άδειοι, έχοντας μέσα μόνο τα απαραίτητα. Οι γραμμές των επίπλων είναι απλές, χωρίς έντονα χρώματα και σχέδια. Αυτό που κυριαρχεί είναι ο συνδυασμός των χρωμάτων της γης μαζί με το λευκό και το γκρι. Οι αποχρώσεις του γκρι wallpaper μέσα στο κατάλευκο καθιστικό προσδίδουν μια δροσερή νότα, ενώ το λευκό βαμμένο σανιδωτό πάτωμα μαγνητίζει τα βλέμματα. Ο καναπές, το τραπεζάκι, τα μαξιλάρια ακόμη και το φωτιστικό δια χειρός Paola Navone, δημιουργούν ένα σκηνικό απόλυτης χαλάρωσης.

BEACH1

Το λευκό είναι το χρώμα που εκφράζει την τελειότητα, την αγνότητα και την αρμονία. Είναι ένα από τα καταλληλότερα χρώματα για να βάλεις στην κρεβατοκάμαρά σου . Αν και το χρώμα ανεβάζει τη διάθεση και ενεργοποιεί τη φαντασία, το λευκό ισορροπεί μία τυχόν ταραχώδη μέρα και σε βοηθά να χαλαρώσεις και να ξεκουραστείς. Δημιουργεί επίσης μία αίσθηση καθαριότητας και διαύγειας. Αν δεν θέλεις την απόλυτη λευκότητα, μπορείς να προσθέσεις γκρι πινελιές και φυσικό ξύλο στα έπιπλα. Σε όσους λοιπόν αρέσει το λευκό χρώμα, δοκιμάστε το στο υπνοδωμάτιο. 

BEACH2

Το ξύλινο τραπέζι από mat βερνικωμένο ξύλο και πήλινη βάση πλαισιώνεται από καρέκλες με υφασμάτινα καλύμματα σε λευκή και γκρι απόχρωση. Το ξύλινο σκαμνάκι παίρνει θέση καρέκλας, και μαζί με το πάτωμα και τα διακοσμητικά, ολοκληρώνουν το λευκό σκηνικό.

BEACH3

Το λευκό αποτελεί μια εύκολη και σίγουρη λύση για οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού. Εδώ η λευκή παλέτα έχει διανθιστεί με κομμάτια από ξύλο στο πάτωμα και ψάθα στα επιδαπέδια φωτιστικά, δημιουργώντας ένα χώρο που μπορεί να προσαρμοστεί στην προσωπικότητα του ιδιοκτήτη του. Λιτό και απέριττο…

BEACH4

Μόνο μονότονη δε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η απόλυτη χρήση του λευκού σε μια τραπεζαρία σαν και αυτή. Συνδυασμένη δε με μοντέρνες φόρμες επίπλων και χρωματιστών διακοσμητικών, συνθέτει ένα πραγματικά συναρπαστικό αποτέλεσμα. Ψάθα, πηλός, ξύλο, λινό και πλαστική μπογιά, παντρεύονται όλα μεταξύ τους και δίνουν ένα αλλιώτικο «ταξιδιάρικο» ύφος. Ιδανικό για ονειροπόληση, η μπλε πολυθρόνα γίνεται ακόμα πιο δελεαστική εδώ.

BEACH5

Ίσως από τις πιο όμορφες τάσεις της διακόσμησης για φέτος ή και για πάντα. Ο συνδυασμός του πετρόλ, παρέα με ένα γαλάζιο και τυρκουάζ σ' ένα κατάλευκο δωμάτιο, δημιουργεί μια δροσερή νότα και μια διαφορετική αίσθηση πολυτέλειας και αρμονίας. Απλή, αλλά εντυπωσιακή διακοσμητική πρόταση: το κρεβάτι έχει διακοσμηθεί περίτεχνα με λινά σεντόνια, ένα βαμβακερό κι ένα πήλινο σκαμνάκι, καθώς κι έναν κορμό. Έτσι απλά…

BEACH6

Για να λέμε και μερικές αλήθειες, το λευκό το καλοκαίρι είναι πολύ in για τη διακόσμηση του σπιτιού μας, απλά με διαφορετικά υλικά, όπως ξύλο, μέταλλο, κεραμικό. Το πρώτο βήμα ξεκινάει μ' ένα... φρεσκάρισμα, ειδικά στη βεράντα. Άρπαξε λοιπόν τα πινέλα. Ο καιρός είναι σύμμαχός σου και το σαββατοκύριακο όλο μπροστά σου. Οι κάτασπροι τοίχοι θα μεγαλώσουν τους χώρους της βεράντας και θα τους φωτίσουν στο μέγιστο βαθμό. Διαφορετικά αξεσουάρ, όπως αυτά τα πελώρια χρωματιστά μπλε βάζα και μαξιλάρια, θα κάνουν τον χώρο ακόμα πιο «ελληνικό».

BEach7

Διάβασε ακόμη: 

Πώς να επιλέξεις το κατάλληλο χρώμα για τους τοίχους σου

Τhe big trend: NEUTRALS

TREND ALERT ...Πιάτα στο τοίχο

 

 

Home