Thumbnail

Έχεις σκεφτεί πώς θα ήταν αν κυκλοφορούσαμε στην Κύπρο με τα ποδήλατα; Έχεις σκεφτεί πώς θα ήταν αν κυκλοφορούσαμε στην Κύπρο με τα ποδήλατα;

Θέλω απλώς να κάνεις εικόνα! - Σήμερα, παρεμπιπτόντως, είναι η παγκόσμια μέρα ποδηλάτου
Μπορεί σε χώρες του εξωτερικού να είναι ένα σύνηθες φαινόμενο και μέρος μιας νοοτροπίας, ωστόσο προσπαθώ να φανταστώ πώς θα ήταν αν αντί για αυτοκίνητα, οι περισσότεροι Κύπριοι επιλέγαμε το ποδήλατο για να κυκλοφορούμε μέσα στην πόλη. Είναι σαν να λέμε, ταινία επιστημονικής φαντασίας!

Πέραν από την έλλειψη των κατάλληλων υποδομών - αυτό το θεωρούμε δεδομένο, έτσι κι αλλιώς-, σίγουρα ο Κύπριος δε θα άλλαζε κάποιες "λατρεμένες" συνήθειές του.

Θα φορούσε handsfree για να ακούει μουσική

Απ' τη στιγμή που δεν υπάρχει η επιλογή του ραδιοφώνου όπως σε ένα αμάξι, θα έπρεπε να βρεθεί η κατάλληλη "πατέντα" ώστε να ακούει μουσική. Τη λύση, βέβαια, θα δώσουν τα ακουστικά, τα οποία θα είναι συνδεδεμένα με το κινητό. Γιατί, άλλωστε, να πρέπει να ακούει τι γίνεται γύρω του, απ' τη στιγμή που μπορεί να ακούει Αργυρό ή Οικονομόπουλο; Πάντως, εγώ τον καταλαβαίνω! Μη σου πω, τον έχω ικανό να εγκαθιστούσε ηχεία.

Θα ήθελε να σταθμεύει στον προορισμό του

Είναι γνωστό ότι οι πλείστοι θέλουν να παρκάρουν ακριβώς έξω από τον προορισμό τους, λες κι έχουν αλλεργία στο περπάτημα. Τώρα με το ποδήλατο, θα το πάρει σίγουρα ένα βήμα παραπέρα. Εγώ έχω κάνει ήδη εικόνα μια παρέα 5 ατόμων σ' ένα καφέ, να κάθεται σ' ένα τραπέζι κι ακριβώς δίπλα να είναι τα ποδήλατά τους. Ανοίγοντας, βέβαια, το πλάνο, θα μπορεί να δει κάποιος μια ολόκληρη καφετέρια γεμάτη ποδήλατα. Ε, μα, είναι το τρίπτυχο, παιδιά, "Καφές, κινητό, ποδήλατο".

Διάβασε επίσης:

Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα παιδιού

Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (Βίντεο)

Θα προσπερνούσε αυτοκίνητα

Μιας και δεν υπάρχουν ποδηλατόδρομοι, δε θα δίσταζε να ξεχυθεί στους δρόμους και, βέβαια, να προσπεράσει όλα τα αυτοκίνητα. Τι, δηλαδή, είναι αυτά πιο γρήγορα απ' το ποδήλατό του; Αν χρειαστεί, θα κάνει και μια κουβεντούλα με όσα "γαλλικά" γνωρίζει.

Τα επιπλέον

Δεν τελιώνει εκεί όμως τα πράγμα. Είναι και κάτι άλλα που τα θεωρώ, σχεδόν, δεδομένα, όπως το πλύσιμο μια φορά την εβδομάδα, την εγκατάσταση καινούργιων αξεσουάρ κάθε μήνα και τα συναφή. Εγώ τον έχω ικανό να βάλει ακόμα και κλιματιστικό, έτσι για να μη ζεστάνεται!  Και βέβαια ποια θα είναι μία από τις αγαπημένες του συζητήσεις; Ό,τι αφορά το ποδήλατό του φυσικά!

Τα πιο πάνω έχουν γραφτεί με δόση χιούμορ. Αν θα πιάσεις στα χέρια σου ποδήλατο (ειδικά μες τους δρόμους) φρόντισε να είσαι προσεκτικός! 

Διάβασε ακόμα: Παγκόσμια ημέρα σοκολάτας

Home