Thumbnail

Μήπως σε έχει καταβάλει υπερβολικό άγχος; Μήπως σε έχει καταβάλει υπερβολικό άγχος;

Τρόποι για να διαχειριστείς την πίεση που αισθάνεσαι
Αν διανύεις μία απ' αυτές τις περιόδους της ζωής σου που το στρες σε έχει καταβάλει καθώς κι η πίεση της καθημερινότητας, με τις υποχρεώσεις να μην τελειώνουν ποτέ και να μην μπορείς να ξεκλέψεις λίγο χρόνο για τον εαυτό σου, τότε ήρθε η ώρα να δράσεις. Διάβασε πιο κάτω τους τρόπους που θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις το άγχος σου.
  • Μην υπερβάλλεις και μη φορτώνεις τον εαυτό σου με άγχος, τύψεις και ενοχές και να σκέφτεσαι υπερβολικά όλα όσα μπορούν να σε αναστατώσουν. Το να τα γνωρίζεις και να είσαι κάπως προετοιμασμένη όταν κι αν προκύψουν, είναι αρκετό.
  • Εκλογίκευσε το πρόβλημά σου και την κατάσταση που σε αναστατώνει και προσπάθησε να πάρεις τις αποστάσεις σου σαν να αφορά κάποιον άλλον κι όχι εσένα, ενώ παράλληλα να σκέφτεσαι ρεαλιστικές λύσεις και τρόπους αντιμετώπισης. Αν δυσκολεύεσαι, μπορείς να γράψεις τα όσα νιώθεις και σκέφτεσαι. Αυτό είναι κάτι που θα σε βοηθήσει.
  • Όπως όταν δεν είμαστε καλά στη σωματική μας υγεία προσπαθούμε να ξεκουραστούμε, να πάρουμε κάποια φάρμακα, να πάμε στον γιατρό μας και φροντίζουμε να βοηθήσουμε το σώμα μας να γίνει καλά, κάπως έτσι πρέπει να κάνεις και με την ψυχική σου υγεία όταν βλέπεις ότι ο συναισθηματικός σου δείκτης έχει χτυπήσει κόκκινο.
  • Πάρε μία μέρα άδεια για να καθίσεις σπίτι. Πες μερικά «όχι» και κάνε ένα διάλειμμα. Εκτός από το καλό που σου κάνει μία μέρα αποχής από τις συναισθηματικές σου υποχρεώσεις, σε κάνει να συνειδητοποιήσεις ότι όλα μπορούν να συνεχιστούν και να συμβούν και χωρίς εσένα.

Διάβασε επίσης:

Πώς να διαχειριστείς μια κρίση πανικού

Δεν είναι κακό να κλαις όταν παρακολουθείς μια ταινία

  • Μείωσε τις απαιτήσεις από τον εαυτό σου και από τους άλλους. Καλό είναι να προσπαθήσεις να φέρεις σε πέρας και να αντιμετωπίσεις όσα είναι επείγοντα και πολύ σοβαρά. Απ 'όλα τα υπόλοιπα, πάρε μία απόσταση ώστε να τα δεις μέσα από τη σωστή τους προοπτική.
  • Όπως φροντίζεις τους άλλους, καλό είναι να προσέχεις και τον εαυτό σου. Πήγαινε στο κομμωτήριο, φτιάξε τα νύχια σου, πήγαινε για ψώνια, αγόρασε το αγαπημένο σου φαγητό, απόλαυσε έναν ωραίο καφέ, μία βόλτα, μία ταινία. Όλα αυτά θα διώξουν την πίεση και θα σε βοηθήσουν να νιώσεις καλύτερα με τον εαυτό σου και τις δυνάμεις σου.
  • Κάνε λίγη γυμναστική. Θα σε βοηθήσει στο να φτιάξει η διάθεσή σου αλλά και για να εστιάσεις αλλού την προσοχή σου και ως εκ τούτου να χαλαρώσεις τελικά..

Διάβασε ακόμα: Τι θα συμβεί μόλις ξεφορτωθείς τους τοξικούς ανθρώπους απ' τη ζωή σου

Πηγή

 

Home