Thumbnail

Πώς να απομακρύνεις τα μυρμήγκια από το σπίτι Πώς να απομακρύνεις τα μυρμήγκια από το σπίτι

Το κυριότερο, θα το κάνεις με φυσικούς τρόπους
Όσο και να καθαρίζεις, αυτά τα μυρμήγκια είναι παντού. Καλοκαίρι και μυρμήγκια πάνε πακέτο. Αντί να είσαι μονίμως με το εντομοκτόνο στο χέρι, μπορείς να απαλλαχθείς από αυτά με φυσικούς τρόπους. Και έτσι, δε θα μολύνεις το περιβάλλον του σπιτιού σου με τα χημικά που περιέχουν τα εντομοκτόνα.

Έχοντας ως βασικό συστατικό το λεμόνι, θα τοποθετήσεις σε ένα ψεκαστήρι τον χυμό του μαζί με ένα ποτήρι νερό. Θα χρειαστεί να ψεκάσεις αρκετές φορές την ημέρα τα σημεία που έχουν πρόσβαση τα μυρμήγκια στο σπίτι σου. Εξίσου αποτελεσματικό είναι και το μηλόξιδο. 

Γιατί ο ύπνος είναι σημαντικός

Μια άλλη λύση, είναι ο καφές. Βάλε δύο κουταλιές της σούπας καφέ σε ένα λίτρο νερό και χρησιμοποίησε ένα μπουκάλι σπρέι για να ψεκάσεις το χώρο της εισόδου των μυρμηγκιών κάθε δύο ημέρες.

Τα μυρμήγκια ενοχλούνται από την έντονη μυρωδιά της μέντας. Γι΄αυτό, μπορείς να πασπαλίσεις με μέντα τους χώρους κυκλοφορίας και την είσοδο των μυρμηγκιών. 

Πώς να κρατηθείς σε φόρμα τις ημέρες των διακοπών;

Αν το πρόβλημα σου με τα μυρμήγκια είναι τεράστιο, τότε μπορείς να αναμείξεις ζάχαρη με σόδα. Έπειτα, θα ψεκάσεις τα σημεία που έχεις παρατηρήσει πως κυκλοφορούν τα μυρμήγκια. Αυτό το μείγμα, είναι δηλητηριώδες γι΄αυτά. 

Κάνε την αποτοξίνωση καθημερινή υπόθεση 

Πηγή 

Home