Απόλαυσε την με καλή παρέα κι ένα μπουκάλι κρασί!
Υλικά
- 300 γραμμάρια σπαγγέτι
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες
- 2 κ. γλυκού κόκκινο πιπέρι
- 1 κ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κ. γλυκού ρίγανη
- 10 ελιές χωρίς κουκούτσι
- 2 αντζούγιες
- 2 κ.σούπας κάππαρη
- Αλάτι και πιπέρι
Διάβασε επίσης: Πώς να φτιάξεις ξιφία με αρωματική σάλτσα
Εκτέλεση
- Σοτάρεις το σκόρδο σε ένα τηγάνι μαζί με το λάδι.
- Προσθέτεις τη ντομάτα και το κόκκινο πιπέρι, αλατοπιπερώνεις και μαγειρεύεις για 4 λεπτά.
- Ύστερα προσθέτεις το μαϊντανό, τη ρίγανη και μαγειρεύεις για μισή ώρα.
- Παράλληλα βράζεις τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Λιώνεις τις αντζούγιες με ένα πιρούνι και τις προσθέτεις στη σάλτσα μαζί με τις ελιές και την κάππαρη. Βράζεις για λίγα λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα, την ανακατεύεις με τα μακαρόνια.
Διάβασε επίσης: