Σήμερα φτιάχνουμε παγωτό μπισκότο με γεύση καφέ
Γιατί το σπιτικό παγωτό είναι το καλύτερο
Υλικά
- 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- στιγμιαίος καφές
- ζάχαρη
Εκτέλεση
- Παίρνεις 50 γραμμάρια από τη συνολική κρέμα, τη ζεσταίνεις ελαφρώς και διαλύεις 5 κουταλιές στιγμιαίου καφέ και 5 κουταλιές σούπας ζάχαρη. Χτυπάς την υπόλοιπη κρέμα στο μίξερ μέχρι να γίνει αφράτη και προσθέτεις τον καφέ.
- Παίρνεις ένα ταψί, απλώνεις ένα στρώμα από τα μπισκότα, προσθέτεις την κρέμα με τον καφέ και τη στρώνεις με μια σπάτουλα να πάει παντού. Στη συνέχεια, βάζεις τα υπόλοιπα μπισκότα και όταν τελειώσεις βάζεις το ταψί στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες.
- Μετά από τρεις ώρες, βγάζεις το ταψί και κόβεις τις μερίδες. Αφήνεις σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά πριν το σερβίρεις.
- Διάβασε επίσης:
-
Πώς να φτιάξεις κρύο αρωματικό τσάι