Πώς να φτιάξεις μπιφτέκια γαλοπούλας
Σημερινή πρόταση, μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, τεσσάρων μερίδων!
Υλικά:
- 500γρ. κιμάς γαλοπούλα
- 2κ. σούπας τριμμένα κρεμμύδια
- 1 λεμόνι (ξύσμα και χυμός)
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 2κ. σούπας μέντα ψιλοκομμένη
- 1/2κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1κ. γλυκού αλάτι
- 1 μεγάλο αυγό χτυπημένο
- 1κ. σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Πρόσθεσε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακάτεψε τα με ένα πιρούνι.
- Πλάσε 4 μπιφτέκια, τοποθέτησε τα σε ένα πιάτο και βάλετα στην κατάψυξη για 1 ώρα.
- Ζέστανε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και πρόσθεσε λίγο λάδι.
- Ψήσε τα μπιφτέκια στο τηγάνι, περίπου 6-8 λεπτά σε κάθε πλευρά.
- Βάλε τα μπιφτέκια σε ένα πιάτο με χαρτοπετσέτα για να απορροφήσουν ακόμα και την ελάχιστη ποσότητα λαδιού.
Διάβασε επίσης:
Πώς να φτιάξεις πάστα με σολομό
Πώς να φτιάξεις την τέλεια μπριζόλα