Thumbnail

Πώς θα καταλάβεις εάν διακατέχεσαι από άγχος Πώς θα καταλάβεις εάν διακατέχεσαι από άγχος

Κάνεις κάποια πράγματα ασυναίσθητα που το μαρτυρούν
Αν και τώρα είσα χαλαρή γιατί κάνεις -ή ξεκινάνε οσονούπω- διακοπές, η καθημερινότητά σου διακατέχεται από άγχος. Σε περίπτωση που δεν το αντιλαμβάνεσαι, κάνεις κάποια πράγματα που θα σε βοηθήσουν να το συνειδητοποιήσεις και έτσι θα μπορέσεις να κάνεις ένα βήμα για να το αποβάλλεις.

Δεν βγαίνεις έξω, παρόλο που οι φίλοι σου σε προσκαλούν 

Δεν είναι ότι δε θες να του δεις ή βαριέσαι. Απλώς αισθάνεσαι κουρασμένη και μόνο στην ιδέα να ντυθείς και να βγεις, οπότε ακυρώνεις την έξοδο. Και μένεις στο σπίτι. Πάλι! 

Έχεις εμμονές και φοβίες 

Πράγματα που κανονικά δε θα έπρεπε να ασχολείσαι, όχι μόνο ασχολείσαι, αλλά αναλύεις και το καθετί υπερβολικά. Σου κάνει κακό. Σταμάτα. Και δε σε φτάνουν οι εμμονές, έχεις αναπτύξει και διάφορες φοβίες. Ακόμη και εάν αρρωστήσεις με μια απλή γρίπη και το λέει και ο γιατρός, δε πείθεσαι. Ανησυχείς πως έχεις κάτι πιο σοβαρό. Δεν έχεις. Μια απλή γρίππη είναι. 

Διάβασε: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το άγχος

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς 

Είσαι λιώμα στην κούραση, όμως ο ύπνος δε σε παίρνει με τίποτα. Στριφογυρίζεις στο κρεβάτι και δεν μπορείς να χαλαρώσεις με τίποτα. Πώς περιμένεις, λοιπόν, να κοιμηθείς; 

Ανησυχείς όταν σε ρωτάνε αν είναι όλα εντάξει 

Βιώνεις μια κρίση άγχους και κάποιος σε ρωτά το αυτονόητο: αν είσαι καλά. Και μόνο αυτή η ερώτηση αρκεί για να επιδεινωθεί η κατάστασή σου. 

Διάβασε: Το άγχος σου κάνει κακό

Αισθάνεσαι ενοχές

Σου ζήτησε κάτι κάποιος και δεν ανταποκρίθηκες όσο γρήγορα ήθελες; Δεν το συγχωρείς στον εαυτό σου. Ακόμη και αν ο άλλος δεν στο χρεώσει, εσύ αισθάνεσαι τύψεις. Χωρίς λόγο εννοείται. 

Νιώθεις πανικό και μόνο στην ιδέα να σκεφτείς το μέλλον 

Αγχώνεσαι για το τώρα, πόσω μάλλον για το μέλλον. 

Διάβασε ακόμη: Τροφές που μειώνουν το άγχος

 

Πηγή 

Home