Thumbnail

Και όμως, το περπάτημα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας Και όμως, το περπάτημα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας

Ακόμη το σκέφτεσαι για να το εντάξεις στη ζωή σου;
Έχουμε επισημάνει αρκετές φορές τα οφέλη της άσκησης και δη του περπατήματος. Τώρα, έχεις ακόμη έναν σημαντικό λόγο για να το επιλέξεις. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας. Και αν ξεκινήσεις το περπάτημα, αυτό δε θα το ξεχάσεις ποτέ!

Η άσκηση μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων ασθενειών. Τώρα, μια νέα έρευνα καταδεικνύει ότι μπορεί να παίξει καίριο ρόλο στην προστασία του εγκεφάλου από την άνοια.

Διάβασε: Καιρός να εντάξεις το βραδινό περπάτημα στην καθημερινότητά σου

Συγκεκριμένα, ερευνητές από το Oregon Health & Science University θέλησαν να ανακαλύψουν πώς η άσκηση μπορεί να ωφελήσει τον εγκέφαλο. Οι επιστήμονες σχεδίασαν μια μελέτη, όπου ποντίκια πραγματοποίησαν μικρές ασκήσεις -που ισοδυναμούσε με 4.000 ανθρώπινα βήματα- και η εγκεφαλική τους δραστηριότητα καταγράφηκε για 3 ημέρες μετά την άσκηση. Οι ερευνητές ανακάλυψαν τότε ότι μια σύντομη προπόνηση αύξησε τη δραστηριότητα στον ιππόκαμπο, μια περιοχή του εγκεφάλου, υπεύθυνη για τη μάθηση και τη μνήμη.

Διάβασε: Το περπάτημα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Ο ιππόκαμπος είναι υπεύθυνος για το σχηματισμό, την οργάνωση και την αποθήκευση των αναμνήσεων και παίζει σημαντικό ρόλο στη γνωστική εξασθένηση και τη νόσο Αλτσχάιμερ. Και όλα δείχνουν πως το περπάτημα ενισχύει τη δράση του. Οπότε, μην το σκέφτεσαι άλλο. Ξεκίνησε να περπατάς. 

Διάβασε ακόμη 

Να γυμνάζεσαι ακόμα κι αν πρόκειται για απλό περπάτημα

Γιατί να το ρίξεις στο περπάτημα

 

 

Πηγή 

Home