Thumbnail

Πώς να αφήσεις τη ζήλια στην άκρη Πώς να αφήσεις τη ζήλια στην άκρη

Κανείς άντρας δε θέλει μια ζηλιάρα σύντροφο
Κάποιοι υποστηρίζουν πως η μη ύπαρξη ζήλιας σε μια σχέση υποδηλώνει αδιαφορία. Ότι η ζήλια είναι το αλατοπίπερο σε μια σχέση, φτάνει να είναι σε φυσιολογικό πλαίσιο. Το φυσιολογικό, όμως, διαφέρει για κάθε άνθρωπο. Οπότε, δες πιο κάτω πώς θα στείλεις αυτό το πράσινο ανθρωπάκι στο πυρ το εξώτερον.

Πρώτα απ όλα, πρέπει να εντοπίσεις τι είναι αυτό που πραγματικά σε ενοχλεί. Αν ο σύντροφός σου περνά πολύ ώρα με τους φίλους του, δε σημαίνει ότι ζηλεύεις, αλλά ότι θέλεις περισσότερη σημασία . Αν πάλι, αντιλαμβάνεσαι, ότι ενδόμυχα ζηλεύεις όταν οι άλλοι τον επιβραβεύουν, δε θα πρέπει όμως να αισθάνεσαι ανταγωνισμό προς τον άνθρωπό σου. Αντιθέτα, πρέπει να το καμαρώνεις. Οπότε, αυτό είναι κάτι που πρέπει να το δουλέψεις σε προσωπικό επίπεδο. 

Γιατί οι άντρες προτιμούν τις μεγαλύτερες γυναίκες;

Προτού λοιπόν ξεκινήσεις έναν καυγά λόγω ζήλιας, προσπάθησε να καταπιέσεις αυτή την παρόρμηση. Αντί τις φωνές, προτίμησε τον διάλογο. Για να μπορέσει μια σχέση να αντέξει στον χρόνο και να εξελιχθεί, χρειάζεται απαραιτήτως αμοιβαία εμπιστοσύνη. Ο σύντροφός σου, δεν είναι κτήμα σου. Το λέει και η λέξη. Έχετε επιλέξει ο ένας τον άλλον για να πορευτείτε από κοινού σε αυτή τη  ζωή. Οπότε, ένας άνθρωπος που σε γεμίζει ανασφάλειες, σε κάνει να αισθάνεσαι μονίμως φόβο ότι θα τον χάσεις, και όλα αυτά δεν πηγάζουν από σένα, αλλά είναι συναισθήματα που σου καλλιεργεί  ίδιος, ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσεις αυτή τη σχέση. 

Διάβασε ακόμη

To καλοκαίρι το σεξ είναι καλύτερο

Τελικά, τι θέλουν οι άντρες από τις γυναίκες; 

Πηγή 

 

 
Home