Thumbnail

Ryan Terry: Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο του fitness και bodybuilding παγκοσμίως αποκαλύπτεται στο MyLife Ryan Terry: Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο του fitness και bodybuilding παγκοσμίως αποκαλύπτεται στο MyLife

Πρόσφατα επισκέφτηκε την Κύπρο για να μοιραστεί τις εμπειρίες του
Ο Ryan διαθέτει ένα πλούσιο βιογραφικό, που αρχίζει με διακρίσεις στο μόντελινγκ και στη συνέχεια ακολουθεί η επιτυχημένη πορεία του ως ένας από τους κορυφαίους επαγγελματίες στον χώρο της σωματικής διάπλασης, με το πρόσωπό του να φιγουράρει στο Men’s Health, το Muscle & Fitness UK και σε πολλές διαφημιστικές καμπάνιες.

Ο Ryan Terry επισκέφθηκε την Κύπρο στο πλαίσιο ενός σεμιναρίου. Η Θεοδοσία Κυριάκου, πρόεδρος της επιτροπής Παιδείας και Αθλητισμού του Ινστιτούτου Νέων Επιστημόνων, είχε την ευκαιρία να τον συναντήσει, να συνομιλήσει μαζί του και να μοιραστεί με το MyLife τη συνέντευξη που ακολουθεί. 

Πώς προέκυψε η ενασχόλησή σου με τον χώρο της σωματικής διάπλασης;

Από μικρό με ενδιέφερε ο αθλητισμός. Ασχολούμουν με όποιο άθλημα ήταν στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μου, κυρίως με το ποδόσφαιρο και το κολύμπι. Στην ηλικία των 14 ετών τραυματίστηκα και στους δύο αστραγάλους μου και χρειάστηκα υποστηρικτικά επιθέματα για 3 μήνες. Δεν μπορούσα γι' αυτό το διάστημα να ασχοληθώ με κανένα άθλημα, με αποτέλεσμα να πάρω λίγο βάρος και να αρχίσω να αισθάνομαι άσχημα για την εμφάνισή μου. Όταν εξέφρασα στον πατριό μου - ο οποίος ήταν avid bodybuilder- την επιθυμία μου να ασχοληθώ με το γυμναστήριο σε μια προσπάθεια να αλλάξω το πώς ένιωθα για το σώμα μου, με βοήθησε και σταδιακά με μύησε στον χώρο της σωματικής διάπλασης, αφού με προπονούσε δίπλα από επαγγελματίες αθλητές βαρέων βαρών. Κάπως έτσι, άρχισε το ενδιαφέρον μου να μετατρέπεται σε πάθος.

Τι είναι αυτό που σε κρατά σε εγρήγορση μετά από τόσα χρόνια; 

Η αγάπη μου για το συγκεκριμένο άθλημα. Με εξιτάρει το να προσπαθώ συνεχώς να είμαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου. Όταν το επιτυγχάνω αυτό, αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση. Επιπλέον, μετά την πρώτη μου εμπειρία στον διαγωνισμό Olympia, ήξερα πως το όνειρό μου είναι να αναδειχθώ Mr.Olympia κάποια μέρα και αυτό με κάνει να δουλεύω πολύ για να κατακτήσω τον στόχο μου.

Περίεγραψε μου το πρόγραμμα εκγύμνασης που ακολουθείς τη δεδομένη στιγμή.

Δευτέρα: Πρωινή αερόβια άσκηση με άδειο στομάχι και το απόγευμα πλάτη. Τρίτη: Ασκήσεις κοιλιακών το πρωί και στήθος το απόγευμα. Τετάρτη: Αερόβια άσκηση το πρωί και πόδια το απόγευμα. Πέμπτη: Αερόβια άσκηση το πρωί και χέρια το απόγευμα. Παρασκευή: Αερόβια άσκηση το πρωί και ώμους και …calfs

Σάββατο: Ασκήσεις κοιλιακών το πρωί και καθόλου άσκηση με βάρη το απόγευμα. Κυριακή: Αερόβια άσκηση το πρωί και χέρια το απόγευμα.

 

terry

 

Διάβασε ακόμη: Bikini fitness. Η Άντρη Κουλουμπρή μάς μυεί σ΄έναν συναρπαστικό κόσμο 

Πώς είναι το ημερήσιο διατροφικό σου πλάνο;

Καταναλώνω 6 γεύματα την ημέρα και παίρνω ένα protein shake μετά την προπόνησή μου το απόγευμα. Τα 6 μου υπόλοιπα γεύματα αποτελούνται από πρωτεΐνη με βρώμη, 1 γεύμα με αυγά, 2 γεύματα με κοτόπουλο, 1 με steak και 1 με σολομό.

Όταν τηρείς ένα αυστηρό πρόγραμμα διατροφής, πώς διαχειρίζεσαι το αίσθημα της πείνας και την έλλειψη ενέργειας; 

Αισθάνομαι τυχερός γιατί δεν κουράζεται γρήγορα ο οργανισμός μου όταν μπαίνω σε δίαιτα και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι καταναλώνω αρκετούς υδατάνθρακες κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μου. Μειώνω τους υδατάνθρακες σταδιακά καθώς περνάνε οι εβδομάδες, αλλά υπάρχουν στη διατροφή μου καθ' όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας μου. Θεωρώ πως η κατανάλωση υδατανθράκων μού εξασφαλίζει τα καλύτερα αποτελέσματα από τις προπονήσεις μου και κρατάνε υψηλά τα επίπεδα ενέργειάς μου. Επίσης, είναι σημαντικό να κοιμάσαι αρκετά κατά τη διάρκεια μιας προετοιμασίας. Το σώμα σου χρειάζεται να αναρρώσει από την καταπόνηση την οποία δέχεται και το να κοιμάται καλά κάποιος συμβάλει σημαντικά σε αυτό.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου γεύμα όταν έχεις cheat day;

Cheeseburger (με μπέικον, τυρί και bbq sauce), τηγανιτές γλυκοπατάτες και brownie για επιδόρπιο. Αυτό είναι πάντα το πρώτο μου γεύμα μετά από έναν διαγωνισμό και συνήθως πάω στο Cheesecake Factory εάν βρίσκομαι στην Αμερική.

Ποιο είδος αερόβιας άσκησης θεωρείς πιο αποτελεσματικό για να επιτύχεις καύση λίπους;

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μου βρίσκω την αερόβια άσκηση με άδειο στομάχι ως τον πιο επιτυχημένο τρόπο για καύση λίπους. Γι' αυτό τον λόγο κάνω αερόβια άσκηση πριν από το πρόγευμά μου. Δεν κάνω οτιδήποτε πολύ έντονο. Συνήθως περπάτημα στον διάδρομο ή ελλειπτικό για 1 ώρα.

Ποια είναι η πιο συνηθισμένη ερώτηση που δέχεσαι σχετικά με την εκγύμναση;

Οι περισσότεροι θέλουν να μάθουν πώς γυμνάζω τους κοιλιακούς μύες.

Στην Κύπρο βρέθηκες έπειτα από πρόσκληση καταστημάτων με συμπληρώματα διατροφής. Πώς ήταν η εμπειρία σου στο νησί μας;

Μοναδική! Όλοι ήταν πολύ φιλικοί μαζί μου και ήταν τιμή μου να απαντήσω στα ερωτήματα που μου τέθηκαν. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Panic Zezides, ο οποίος έκανε τα πάντα ώστε εγώ και η σύζυγός μου να έχουμε μια ευχάριστη διαμονή.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, μοιράστηκες τις γνώσεις σου σχετικά με την προετοιμασία αθλητών σε αγώνες σωματικής διάπλασης. Μπορείς να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά;

Συζητήσαμε για το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να δομείς ένα διατροφικό πλάνο. Πιστεύω ότι η επιτυχία έγκειται στο να είναι κατάλληλο για το άτομο στο οποίο απευθύνεται. Πρέπει μέσω δοκιμών να βρούμε τι δουλεύει καλύτερα για τον καθένα από εμάς. Επίσης, οι θερμίδες που καταναλώνονται πρέπει να είναι ανάλογες του σωματικού τύπου του κάθε ανθρώπου και της ενέργειας που "σπαταλά" κατά τη διάρκεια της ημέρας. 

Αν σου ζητούσα να περιγράψεις τον εαυτό σου με τρεις λέξεις, ποιες θα ήταν αυτές;

Ανταγωνιστικός, με δυνατή θέληση και αποφασιστικότητα.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Στην παρούσα φάση προετοιμάζομαι για τον διαγωνισμό Mr Olympia 2019, έχοντας ως στόχο να κατακτήσω τον τίτλο. Επίσης, σκοπεύω να λάβω μέρος και σε κάποιους άλλους διαγωνισμούς την επόμενη χρονιά, μιας και ο τραυματισμός στο ισχίο μου έχει αποκατασταθεί. Ακόμη δεν έχω πάρει την τελική απόφαση σχετικά με το ποιοι θα είναι αυτοί οι διαγωνισμοί, αλλά σίγουρα θα είναι ακόμη πιο έντονη η παρουσία μου στη σκηνή την προσεχή χρονιά.

 

Ryan Terry

 

Περισσότερα σχετικά με τον Ryan Terry 

  • Το 2010 στέφθηκε Mr. Great Britain και την ίδια χρονιά έφτασε το πάθος του στο μόντελινγκ ακόμη πιο μακριά, με τον τιμητικό τίτλο του Mister International 2010 στη Jakarta.
  • Το 2013 στέφθηκε Men’s Physique Overall Winner στο Euro Arnold Classic και κέρδισε το UKBFF Men’s Physique μόλις μια εβδομάδα αργότερα, κατοχυρώνοντας την κάρτα του IFBB Pro Card.
  • Το 2015 κατέκτησε την τέταρτη θέση στο Olympia Men’s Physique Showdown.
  • Tο 2016 κατέλαβε την τέταρτη θέση στο Arnold Classic competition και τη δεύτερη στο Olympia Men’s Physique.
  • Το 2017 κατέκτησε την κορυφή, με την πρώτη θέση στο  Arnold Classic Men’s Physique και την ίδια χρονιά πήρε την έκτη θέση στο Olympia Men’s Physique.
  • Το 2018 τερμάτισε στην τρίτη θέση στο Olympia Men’s Physique και στη δεύτερη θέση στο Asian Grand Prix Pro Men’s Physique.

Μπορείς επίσης να τον ακολουθήσεις στο Instagram EΔΩ 

Περισσότερα για τη Θεοδοσία Κυριάκου ΕΔΩ 

Διάβασε επίσης: Ο Στέλιος Σιακάλλης μάς μυεί στον διασκεδαστικό  κόσμο του Kids fit for fun

 

Θεοδοσία Κυριάκου,
Home