Υλικά:
1 κιλό φράουλες κομμένες στη μέση
1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
Μια πρέζα αλάτι
Διάβασε επίσης: Lemon Pie με μόλις 100 θερμίδες
Εκτέλεση:
Σ’ ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις φράουλες και τις λιώνουμε μ’ ένα πιρούνι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τις φράουλες, τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και τη μια πρέζα αλάτι. Τα φέρνουμε σε βράση και τα μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια βάζουμε τη μαρμελάδα σε βαζάκια και τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο. Η μαρμελάδα διατηρείται στην ψύξη για έως και δύο εβδομάδες.
Διάβασε επίσης:Παγωτό σοκολάτα σε 5 λεπτά!