Με αυτά τα κόλπα, η μαγειρική θα γίνει παιχνιδάκι
Μαγείρεψε περισσότερο
Μην μαγειρέψεις ποσότητα μόνο για το βράδυ, αλλά περισσότερη, ώστε να πάρεις την άλλη μέρα φαγητό μαζί σου στο γραφείο. Ακόμη καλύτερα, τις μέρες που έχεις περισσότερο χρόνο, μπορείς να οργανωθείς και να ετοιμάσεις τάπερ για τις επόμενες μέρες. Φτάνει να είναι φαγητό που δεν αλλοιώνεται η γεύση του με την ψύξη και την απόψυξη, και φυσικά να έχεις μπόλικο διαθέσιμο χώρο στην κατάξυψη.
Χρησιμοποίησε ξίδι για γρήγορο ξεπάγωμα
Αν βιάζεσαι και δεν έχεις προνοήσει να ξεπαγώσεις το φαγητό εγκαίρως, τότε κάθε φορά προτού βάλεις κρέας στην κατάψυξη, μπορείς να ρίξεις λίγο λευκό ξίδι στην επιφάνειά του. Και αυτό γιατί το ξίδι χαμηλώνει τη θερμοκρασία ψύξης. Οπότε, αν έχεις κοτόπουλο, θα ξεπαγώσει πιο γρήγορα από ό,τι φαντάζεσαι. Επιπλέον, το ξίδι κάνει ακόμα πιο μαλακό το κρέας .
Διάβασε ακόμη: Ποια λάθη πρέπει να αποφύγεις στην κουζίνα
Χρησιμοποίησε χαρτοπετσέτες ώστε να ξεπαγώσει το φαγητό πιο γρήγορα
Επίσης, αν ξέχασες να βγάλεις απ' το πρωί το φαγητό να ξεπαγώσει, τότε απλώς μούλιασε μερικές χαρτοπετσέτες και τύλιξέ το.
Κάνε παγάκια με ζωμούς
Μπορείς να καταψύξεις τις αγαπημένες σου μυρωδιές και γεύσεις, μαζί με λίγο ελαιόλαδο, τις οποίες θα χρησιμοποιείς κάθε φορά που θα μαγειρεύεις. Επίσης, φύλαξε και λίγες ροδέλες κρεμμύδι σε αεροστεγές σακουλάκι και βγάλε το μισή ώρα πριν το χρησιμοποιήσεις.
Διάβασε επίσης: Έξυπνα κόλπα για να κερδίζεις χρόνο στην κουζίνα