Πώς να χάσεις βάρος μετά τις διακοπές

Τη δροσιά του να έχεις 

Ίσως να βαρέθηκες να ακούς αυτή τη συμβουλή, αλλά είναι απαραίτητη αν θέλεις να χάσεις βάρος, ιδίως μετά τις καλοκαιρινές διακοπές που θα έχεις κατακρατήσεις εξαιτίας του ποτού και του φαγητού. Πίνοντας αρκετά υγρά, βλέπε νερό, θα μπορέσεις να ξεφουσκώσεις. Επίσης, ένας άλλος λόγος που πρέπει να πίνεις νερό, είναι επειδή οι περισσότεροι μπερδεύουν τη δίψα με την πείνα. Γι αυτό, προτού πέσεις με τα μούτρα στο φαγητό, πιες πρώτα ένα ποτήρι νερό. 

Ρίξε το στα μαθηματικά

Μελέτες έχουν δείξει ότι ο πόθος για κάτι αλμυρό ή γλυκό διαρκεί περίπου 10 λεπτά. Έτσι, πριν ενδώσεις, μέτρησε μέχρι το 10 και θα δεις ότι θα ξεχάσεις το αίσθημα της πείνας.

 Μια-μια οι αλλαγές

Όσο ήσουν διακοπές, οι ρυθμοί σου ήταν τελείως διαφορετικοί. Γυρίζοντας πίσω πρέπει να προσαρμοστείς και πάλι στη ρουτίνα. Αν θέλεις να χάσεις κιλά, κάνε τις αλλαγές σταδιακά, διαφορετικά θα απογοητευτείς και θα σταματήσεις την προσπάθεια. Αν για παράδειγμα δεν είχες συνηθίσει να τρως φρούτα, άρχισε με το να καταναλώνεις ένα την ημέρα και σιγά-σιγά αύξησε την ποσότητα. Με το ίδιο σκεπτικό, κάνε και τις υπόλοιπες διατροφικές αλλαγές.

Διάβασε ακόμη:  Τι δεν πρέπει να κάνεις όταν προσπαθείς να χάσεις κιλά 

Τέρμα τα ποτά και τα ξενύχτια 

Δεν έχουν κλείσει μόνο τα καλύτερα τα σπίτια. Αν μειώσεις το αλκοόλ, θα ξεφουσκώσεις μέσα σε λίγες μέρες. Ωστόσο, η ήπια κατανάλωση αλκοόλ σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή, μπορεί να έχει κάποια θετικά για την υγεία και να μην επιβαρύνει τη σιλουέτα. Παν μέτρο άριστον. 

Κράτα σημειώσεις 

Αυτό θα σε βοηθήσει να μείνεις μακριά από το ψυγείο. Επίσης, ένα καλό κόλπο είναι να βάλεις ένα αυτοκόλλητο στα ντουλάπια, το οποίο θα σου υπενθυμίζει ότι δεν πρέπει να ενδώσεις στις λιχουδιές.

Διάβασε ακόμη: Ποια είδη υδατανθράκων να αποφύγεις και ποια να προτιμήσεις ...

Αγαπημένη πρωτεΐνη 

Έρευνες έχουν δείξει ότι η πρωτεΐνη παρατείνει την αίσθηση πληρότητας και απαιτεί περισσότερη ενέργεια από τον οργανισμό για να τη χωνέψει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να νιώθεις λιγότερο πεινασμένη στο επόμενο γεύμα. Μόνο μην το παρακάνεις και κάνε έναν συνδυασμό από όλες τις ομάδες τροφίμων.

Σκέψου θετικά 

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι η χαμηλή αυτοεκτίμηση είναι μια σημαντική αιτία της υπερφαγίας. Μάθε λοιπόν να επικεντρώνεται στα θετικά σας σημεία και όχι στις αδυναμίες σου. Για παράδειγμα αγόρασε ρούχα που σε κολακεύουν. 

Όχι πανικός

Μην σε πιάσει πανικός με όλες αυτές τις υποχρεώσεις που έχουν μαζευτεί. Μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Yale διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που έκριναν πολύ κορτιζόλη, μια ορμόνη που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του στρες, έτρωγαν περισσότερα τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Οπότε, βρες τρόπους για να διοχετεύσεις αυτό το άγχος. 

Διάβασε: Αυτές οι συνήθειες θα επιβραδύνουν τον μεταβολισμό σου και δεν το θέλεις

Πηγή 

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ