Thumbnail

Αυτές οι συνήθειες θα επιβραδύνουν τον μεταβολισμό σου και δεν το θέλεις Αυτές οι συνήθειες θα επιβραδύνουν τον μεταβολισμό σου και δεν το θέλεις

Κάνουν την προσπάθεια απώλειας βάρους ακόμα πιο δύσκολη
Αν βρίσκεσαι σε διαδικασία απώλειας βάρους, ο μεταβολισμός σου χρειάζεται να βρίσκεται σε εγρήγορση. Υπάρχουν κάποια λάθη, ωστόσο, που θα πρέπει να αποφύγεις στην καθημερινότητά σου αν θέλεις να δεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς.

Μάθε, λοιπόν, ποιες είναι οι συνήθειες που θα επιβραδύνουν τον μεταβολισμό σου:

Κατανάλωση ελάχιστης ποσότητας θερμίδων

Η κατανάλωση πολύ λίγων θερμίδων μπορεί να προκαλέσει σημαντική μείωση του μεταβολισμού. Όταν μειώνεις δραματικά την πρόσληψη θερμίδων, το σώμα σου μπαίνει σε κατάσταση κινδύνου και μειώνει τον ρυθμό με τον οποίο καίει θερμίδες. Μελέτες επιβεβαιώνουν ότι η κατανάλωση λιγότερων από 1.000 θερμίδων ημερησίως μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στον μεταβολικό σου ρυθμό.

Μη κατανάλωση πρωτεϊνών

Η κατανάλωση αρκετών πρωτεϊνών είναι εξαιρετικά σημαντική για την επίτευξη και τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους. Εκτός από το γεγονός ότι σε βοηθάει να αισθάνεσαι πλήρης, η πρόσληψη πρωτεϊνών μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον ρυθμό με τον οποίο το σώμα σου καίει θερμίδες.

Έλλειψη άσκησης

Η καθιστική ζωή μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική μείωση του αριθμού των θερμίδων που καις καθημερινά. Πιο συγκεκριμένα, πολλοί άνθρωποι περνούν πολλές ώρες καθιστοί, γεγονός που μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στον μεταβολικό ρυθμό και στη γενική υγεία. Παρόλο που η γυμναστική μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στον αριθμό των θερμίδων που καις, ακόμα και η βασική σωματική άσκηση, όπως το να κάνεις δουλειές του σπιτιού ή να χρησιμοποιείτε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ μπορεί να σε βοηθήσει να κάψεις θερμίδες.

Η γυμναστική με βάρη είναι μία καλή στρατηγική για να ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου. Η προπόνηση δύναμης έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό σε υγιείς ανθρώπους, καθώς και σε εκείνους που έχουν καρδιακές παθήσεις ή είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Αυτό συμβαίνει διότι αυξάνει τη μυϊκή μάζα και έτσι αυξάνει σημαντικά τον αριθμό των θερμίδων που καις.

Διάβασε επίσης:

Πώς να μειώσεις την ποσότητα της ζάχαρης που καταναλώνεις

Αυτές είναι οι τροφές που θα σε βοηθήσουν να περιορίσεις την πείνα σου

Μη επαρκής ύπνος

Ο ύπνος για λιγότερες ώρες από ό, τι χρειάζεσαι μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για πολλές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, του διαβήτη και της κατάθλιψης. Αρκετές μελέτες σημειώνουν ότι ο ανεπαρκής ύπνος μπορεί επίσης να μειώσει τον μεταβολικό σου ρυθμό και να αυξήσει την πιθανότητα αύξησης του σωματικού βάρους. Μάλιστα, μία έρευνα διαπίστωσε ότι οι υγιείς ενήλικες που κοιμόντουσαν 4 ώρες τη νύχτα για 5 διαδοχικές νύχτες παρουσίασαν κατά μέσο όρο 2,6% μείωση στον μεταβολικό τους ρυθμό. Ο ρυθμός τους επανήλθε στο φυσιολογικό μετά από 12 ώρες συνεχούς ύπνου.

Υψηλή κατανάλωση αναψυκτικών

Τα αναψυκτικά είναι επιζήμια για την υγεία σου και η υψηλή κατανάλωσή συνδέεται με διάφορες ασθένειες, όπως η αντίσταση στην ινσουλίνη, ο διαβήτης και η παχυσαρκία. Πολλές από τις αρνητικές επιπτώσεις των ζαχαρούχων γλυκαντικών που περιέχονται σε αυτά μπορούν να αποδοθούν στη φρουκτόζη.

Διάβασε ακόμα: Γιατί δεν χάνεις το λίπος από την κοιλιά

Πηγή

Home