Thumbnail

Γιατί με λατρεύει η κόρη μου; Δες 10 συμβουλές από έναν μπαμπά! Γιατί με λατρεύει η κόρη μου; Δες 10 συμβουλές από έναν μπαμπά!

Θα σε βοηθήσουν να κτίσεις μια όμορφη σχέση με το κοριτσάκι σου
Η σχέση μπαμπά – κόρης είναι μια από τις πιο δυνατές που μπορεί να υπάρξουν. Ο μπαμπάς είναι ο πρώτος ήρωας κάθε κοριτσιού! Και ενώ κάθε σχέση χαρακτηρίζεται από προστριβές και εντάσεις, υπάρχουν μερικά μικρά μυστικά που μπορούν να κάνουν τη σχέση μπαμπά – κόρης απίστευτα όμορφη και ιδιαίτερη.

Η καλή σχέση μιας κόρης με τον μπαμπά της ξεκινά από πολύ μικρή ηλικία και είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να ξέρουν και να βλέπουν ότι οι γονείς τους είναι ενεργό κομμάτι της καθημερινότητάς τους…

Αν είσαι κι εσύ ένας μπαμπάς που θέλεις να είσαι κοντά στο κορίτσι σου και να το φροντίζεις, αλλά δεν έχεις ιδέα πώς να το κάνεις, τα πράγματα είναι πιο εύκολα απ’ όσο νόμιζες μέχρι τώρα. Πάρε ιδέες από κάποιον μπαμπά που έκανε λάθη, πειραματίστηκε, μα τελικά βρήκε τρόπους για να τον λατρεύει η κόρη του! 

mpampas1

Μην ντρέπεσαι να τη φιλήσεις

Μη νιώθεις άβολα ή αμήχανα να φερθείς τρυφερά στο κοριτσάκι σου. Ωστόσο, πρέπει να ξέρεις, πως η κόρη σου λατρεύει τα φιλιά και τις αγκαλιές σου. Απολαμβάνει και την παραμικρή τρυφερή σου κίνηση. 

mpampas2

Να απαντάς σε όλες τις ερωτήσεις της 

Ξέχασε τη φράση «ρώτα τη μαμά». Σε κάθε ερώτηση της κόρης σου, προσπάθησε να δίνεις μια καλή και ολοκληρωμένη απάντηση. Αν δεν ξέρεις τι να απαντήσεις σε συγκεκριμένη ερώτηση, πάρε την από το χέρι και πήγαινε μια βόλτα μαζί της να παίξετε.  

mpampas6

Ανάλαβε ευθύνες που αφορούν την κόρη σου 

Καμία μαμά δεν γεννήθηκε γνωρίζοντας τα πάντα για τη μητρότητα. Η εμπειρία και η καθημερινή τριβή είναι αυτή που της μαθαίνει τον καινούργιο της ρόλο. Η διάθεσή της να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερη μαμά, την έκαναν ειδήμονα στο να αλλάζει πάνες, να φτιάχνει την τέλεια φρουτόκρεμα, να παίζει πριγκίπισσες ή να διαβάζει παραμύθια. Το ίδιο, λοιπόν, πρέπει να κάνεις κι εσύ. Ασχολήσου με τις καθημερινές ευθύνες του παιδιού και δες τη σχέση με την κόρη σου να ισχυροποιείται.

mpampas7

Μάθε την να παίζει μπάλα ή να αλλάζει λάστιχο

Δίδαξε την πράγματα που θα την κάνουν να νιώσει περήφανη και πολύ πιο κοντά στον λατρεμένο της μπαμπά. Μάθε την να παίζει ποδόσφαιρο, να ρίχνει τη μπάλα στο καλάθι, να αλλάζει λάστιχο... 

mpampas4

Χόρεψε μαζί της πριν την ημέρα του γάμου της

Είσαι ο πρώτος άντρας στη ζωή της. Εάν λοιπόν της συμπεριφερθείς με τρυφερότητα, σωστά και δίκαια, τότε όταν θα μεγαλώσει θα μάθει να φέρεται καλά στον εαυτό της. Μην περιμένεις να μεγαλώσει για να τη ζητήσεις σε χορό ή να της πάρεις λουλούδια. Κράτησε την αγκαλιά και δείξε της πώς πρέπει να είναι ο σωστός καβαλιέρος! 

Διάβασε ακόμη: Τίνος μοιάζει το μωρό; Ποια χαρακτηριστικά 'κληρονομεί' ένα παιδί ...

Να είσαι μπαμπάς κάθε μέρα, όχι μόνο τα σαββατοκύριακα

Μην γίνεις κι εσύ σαν κάποιους μπαμπάδες, που έρχονται κουρασμένοι από τη δουλειά και δεν ασχολούνται σχεδόν καθόλου με τα παιδιά τους. Αν θέλεις να κτίσεις μια όμορφη και ουσιαστική σχέση με την κόρη σου, μην είσαι μπαμπάς μόνο το σαββατοκύριακο! Βάλε την εσύ για ύπνο, διάβασέ της παραμυθάκι, φάε μαζί της βραδινό... 

mpampas6

Όταν η μαμά συνοδεύει το κοριτσάκι σας σε μια δραστηριότητα, πήγαινε μαζί τους ή πάρε την μόνος σου

Δεν είναι ντροπή να πηγαίνεις τη μικρή στο κολυμβητήριο ή να τη βοηθάς να αλλάξει ρούχα. Μην νιώθεις άβολα όταν θα πρέπει να την πάρεις στο μπαλέτο!  Είναι απόδειξη πως συμμετέχεις ενεργά στη ζωή της, παρακολουθείς την πορεία της, τη θαυμάζεις και θέλεις να περνάς χρόνο μαζί της. 

Αν σου ζητήσει να την παντρευτείς, να αρνηθείς ευγενικά

Τα περισσότερα κορίτσια, μεταξύ 3-6 ετών, θέλουν να παντρευτούν τον μπαμπά τους. Αν δεχτείς κι εσύ μια τέτοια πρόταση από την κόρη σου, να το αντιμετωπίσεις με σεβασμό και τρυφερότητα. Να αρνηθείς ευγενικά!  Μην προσβάλεις τη θηλυκότητα που αρχίζει να επιδεικνύει και δίδαξέ της τον τρόπο που πρέπει να της συμπεριφέρονται όλοι οι άντρες: με σεβασμό και αξιοπρέπεια.  

Διάβασε ακόμη: 15 θαυμάσια παιδικά βιβλία για τις αξίες της ζωής

Κουβάλησέ την στους ώμους σου 

Πριν μεγαλώσει και βαρύνει πολύ, φρόντισε να την κουβαλήσεις στους ώμους σου με κάθε ευκαιρία. Έρευνες έχουν δείξει πως αυτός ο τρόπος βοηθά τα παιδιά να δεθούν ακόμα πιο πολύ μαζί με τους γονείς τους.  

mpampas5

Μάθε να δέχεσαι την άρνησή της 

Είναι σημαντικό να μάθεις να διαχειρίζεσαι σωστά την άρνηση από τα παιδιά σου. Πολλές φορές μπορεί να μην είναι εύκολο να δεχτείς το "όχι" ως απάντηση, αλλά αν προτείνεις στην κόρη σου να κάνετε κάτι μαζί και αρνηθεί, δέξου το με αξιοπρέπεια και συνέχισε σαν να μη συνέβη τίποτα. Με αυτόν τον τρόπο, της μαθαίνεις πως η άρνηση σε μία πρόταση, δεν ισοδυναμεί με απόρριψη της ίδιας, αλλά της ιδέας της. 

Διάβασε ακόμη:  Πώς θα μάθεις το παιδί σου την ισότητα των δυο φύλων

Πηγή:

Home