Thumbnail

Πώς να φτιάξεις παραδοσιακή κοτόπιτα Πώς να φτιάξεις παραδοσιακή κοτόπιτα

Μια συνταγή, ιδιαίτερα γευστική για ορεκτικό ή και κυρίως πιάτο
Μια πολύ ωραία συνταγή θα δεις σήμερα, εύκολη και νόστιμη! Αν θέλεις πράγματι να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου, φτιάξε αυτή την παραδοσιακή κοτόπιτα!  

Είναι ένα πολύ ωραίο έδεσμα, τόσο οπτικά όσο και γευστικά! 

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις κρέμα σοκολάτας με μπισκότο; 

Υλικά 

  • 4 φιλέτα κοτόπουλου
  • 1 κουτί σφολιάτα 
  • 200 γρ, ζαμπόνμ
  • 2 κρεμμύδια
  • Αλάτι, πιπέρι

Υλικά για την κρέμα

  • 4 κοφτές κουτ. σούπας αλεύρι
  • 2 1/2 φλιτ. γάλα φρέσκο
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
  • 3 κουτ. σούπας τριμμένο μαλακό τυρί 
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση 

  1. Πρώτα κόψε τα φιλέτα σε μικρά κομμάτια και μετά βράσε τα, χωρίς την πέτσα.
  2. Ψιλόκοψε το κρεμμύδι.
  3. Κόψε τώρα το ζαμπόν σε μικρά κομμάτια και στη συνέχεια βάλε σε ένα μπολ το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και το ζαμπόν και ανακάτεψε με ένα κουτάλι. 

Για να φτιάξουμε την κρέμα:

  1. Σε μια κατσαρόλα ζέστανε το γάλα μέχρι να γίνει χλιαρό και πρόσθεσε το βούτυρο, το αλεύρι, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακάτευε συνέχεια με ένα σύρμα, έτσι ώστε να πήξει και να γίνει σαν μπεσαμέλ.
  2. Στο τέλος πρόσθεσε και το τριμμένο τυρί.
  3. Ύστερα ρίξε την κρέμα στο κοτόπουλο και ανακάτεψε.  
  4. Στρώσε ένα φύλο σφολιάτας σε ένα ταψί και από πάνω ρίξε τη γέμιση και σκέπασε με το δεύτερο φύλλο.
  5. Ψήσε τα στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά. 

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις ψωμί με σοκολάτα και φουντούκια

Πηγή φωτογραφίας: 

Πηγή

Home