Πώς να φτιάξεις λαχταριστό καλαμπόκι στο φούρνο για όλη την οικογένεια;
Πάρε μερικά φρέσκα καλαμπόκια από τη λαϊκή της γειτονιάς σου, αρωμάτισέ τα με τα αγαπημένα σου μυρωδικά και ψήσε τα στο φούρνο!
Πώς διαλέγεις
- Για να απολαύσεις αληθινά νόστιμο καλαμπόκι πρέπει να διαλέξεις τις καλύτερες ρόκες. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κοιτάξεις, είναι τα φύλλα να έχουν λαμπερό πράσινο χρώμα και να αγκαλιάζουν σφιχτά τη ρόκα. Επίσης, να μην έχουν μικρές τρυπούλες που πιθανόν να έχουν γίνει από σκουληκάκια. Έλεγξε τις ίνες με το μάτι και το χέρι σου. Αν το καλαμπόκι είναι φρέσκο, οι ίνες του έχουν ζωντανό καφέ χρώμα και είναι μεταξένιες και ελαφρώς κολλώδεις στην αφή.
- Οι σπόροι του καλαμποκιού δεν πρέπει να είναι λευκοί, άγουροι ή σκληροί. Εάν δεν φαίνονται με το μάτι, πίεσε ελαφρά τη ρόκα με το χέρι για να σιγουρευτείς ότι οι σπόροι της είναι αφράτοι και ζουμεροί.
Άκου να δεις τι γίνεται.... Αν ψήσεις τις ρόκες σου την ίδια μέρα, μπορείς να τις αφήσεις εκτός ψυγείου – με τα φύλλα τους πάντα. Αν όχι, τότε φρόντισε να τις διατηρήσεις για 2-3 μέρες στο ψυγείο σου, μέσα σε σακουλάκια για τρόφιμα.
Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις παραδοσιακή κοτόπιτα
Πώς αρωματίζεις;
- Πριν ψήσεις τις ρόκες, να αφαιρέσεις τα φύλλα και τα μουστάκια και να τις πλύνεις καλά με κρύο νερό.
- Αφού στεγνώσουν, να τις περάσεις με λίγο βούτυρο, να τις αλατίσεις και να προσθέσεις τους αγαπημένους σου αρωματικούς συνδυασμούς.
Μια ασφαλής επιλογή, είναι να πασπαλίσεις το καλαμπόκι σου με αποξηραμένο σκόρδο και θυμάρι – αν βρεις στη λαϊκή ματσάκι που έχει μαζευτεί φέτος θα έχει και δυνατότερο άρωμα. Αν θέλεις, πασπάλισε με τριμμένη παρμεζάνα.
Μια δεύτερη επιλογή, λίγο πιο ιδιαίτερη, είναι να πασπαλίσεις με κόλιανδρο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μετά να ρίξεις από πάνω λίγο χυμό απο φρεσκοκομμένο λάιμ.
Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις πίτσα καρμπονάρα
Φυσικά, μπορείς να απολαύσεις το καλαμπόκι σου, όπως ακριβώς και στην πλατεία. Μόνο με βούτυρο και αλατάκι.
Πώς ψήνεις;
- Πριν κάνεις οτιδήποτε, φρόντισε να προθερμάνεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Ύστερα, να αρωματίσεις τις ρόκες σου, να τις τυλίξεις μία μία με αλουμινόχαρτο και να ψήσεις για 20-25 λεπτά.
- Τέλος, να γυρίσεις τον φούρνο στο γκριλ, ν' ανοίξεις το αλουμινόχαρτο και να τις αφήσεις για 5 λεπτά ακόμη να πάρουν χρώμα.
Σέρβιρε αμέσως, συνοδεύοντας με λίγη έξτρα παρμεζάνα και φρεσκοκομμένο μαϊντανό για τους πιο μερακλήδες.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε ακόμη: H απόλυτη συνταγή για noodles με κοτόπουλο... απ' τα χεράκια σου ...