Thumbnail

Πώς να φτιάξεις πίτσα καρμπονάρα Πώς να φτιάξεις πίτσα καρμπονάρα

Αν σου αρέσει η καρμπονάρα, τότε αυτή η συνταγή είναι για σένα
Εκτός από μια λαχταριστή μακαρονάδα, με τα αντίστοιχα υλικά μπορείς να φτιάξεις μια πίτσα, της ίδιας "οικογενείας".

Υλικά 

  • 500 γραμμάρια αλεύρι (κανονικό 00) 
  • 100 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως  
  • 450 γρ κρύο νερό
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. μαγιά
  • 10 γρ. αλάτι

Για τη γέμιση

  • μπέικον
  • μοτσαρέλα 
  • τριμμένο τυρί πεκορίνο 
  • κρόκος από ένα αυγό 
  • πιπέρι, αλάτι

 

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις την πιο νόστιμη πουτανέσκα; 

Εκτέλεση 

  • Ανακατεύεις τα αλεύρια σε ένα μπολ και προσθέτεις 3/4 της δόσης κρύου νερού. Συνεχίζεις το ανακάτεμα.
  • Ύστερα προσθέτεις το υπόλοιπο νερό, τη μαγιά, το αλάτι και το λάδι και ζυμώνεις για 15 λεπτά, μέχρι να έχεις μια μαλακή ζύμη.
  • Τοποθετείς τη ζύμη σε ένα σκεύος, καλύπτεις με μια μεμβράνη και την αφήνεις να ξεκουραστεί για  24 ώρες στο ψυγείο.
  • Όταν περάσει η ώρα, βγάζεις τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγεις με τον πλάστη. Μόλις την απλώσεις, τη ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο και τη βάζεις σε ένα ταψί.
  • Ψήνεις στον φούρνο στους 200 ° στο τελευταίο χαμηλό ράφι, εκείνο που έρχεται σε επαφή με τη βάση του φούρνου για 17-18 λεπτά, τη βγάζεις και προσθέτεις τη μοτσαρέλα και το πεκορίνο. Τη βάζεις πάλι στον φούρνο στο επάνω ράφι για 5 λεπτά.
  • Μόλις μαγειρευτεί η πίτσα, βάζεις το μπέικον σε μια λαδόκολλα και το ψήνεις στον φούρνο στους 200 ° για 10 λεπτά, για να γίνει τραγανό. Προσθέτεις το μπέικον στην πίτσα.
  • Στη συνέχεια παίρνεις τον κρόκο και τον ρίχνεις πάνω στην πίτσα όσο είναι ακόμα ζεστή.  

Διάβασε επίσης: Πώς να φτιάξεις καρμπονάρα με καλαμαράκια

 

Πηγή φωτογραφίας

Πηγή 

Home