Πώς να φτιάξεις πίτσα καρμπονάρα
Αν σου αρέσει η καρμπονάρα, τότε αυτή η συνταγή είναι για σένα
Υλικά
- 500 γραμμάρια αλεύρι (κανονικό 00)
- 100 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως
- 450 γρ κρύο νερό
- 10 γρ. ελαιόλαδο
- 5 γρ. μαγιά
- 10 γρ. αλάτι
Για τη γέμιση
- μπέικον
- μοτσαρέλα
- τριμμένο τυρί πεκορίνο
- κρόκος από ένα αυγό
- πιπέρι, αλάτι
Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις την πιο νόστιμη πουτανέσκα;
Εκτέλεση
- Ανακατεύεις τα αλεύρια σε ένα μπολ και προσθέτεις 3/4 της δόσης κρύου νερού. Συνεχίζεις το ανακάτεμα.
- Ύστερα προσθέτεις το υπόλοιπο νερό, τη μαγιά, το αλάτι και το λάδι και ζυμώνεις για 15 λεπτά, μέχρι να έχεις μια μαλακή ζύμη.
- Τοποθετείς τη ζύμη σε ένα σκεύος, καλύπτεις με μια μεμβράνη και την αφήνεις να ξεκουραστεί για 24 ώρες στο ψυγείο.
- Όταν περάσει η ώρα, βγάζεις τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγεις με τον πλάστη. Μόλις την απλώσεις, τη ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο και τη βάζεις σε ένα ταψί.
- Ψήνεις στον φούρνο στους 200 ° στο τελευταίο χαμηλό ράφι, εκείνο που έρχεται σε επαφή με τη βάση του φούρνου για 17-18 λεπτά, τη βγάζεις και προσθέτεις τη μοτσαρέλα και το πεκορίνο. Τη βάζεις πάλι στον φούρνο στο επάνω ράφι για 5 λεπτά.
- Μόλις μαγειρευτεί η πίτσα, βάζεις το μπέικον σε μια λαδόκολλα και το ψήνεις στον φούρνο στους 200 ° για 10 λεπτά, για να γίνει τραγανό. Προσθέτεις το μπέικον στην πίτσα.
- Στη συνέχεια παίρνεις τον κρόκο και τον ρίχνεις πάνω στην πίτσα όσο είναι ακόμα ζεστή.
Διάβασε επίσης: Πώς να φτιάξεις καρμπονάρα με καλαμαράκια